Kluisbergen Sp. snoept drie punten weg van JV B

JV DE PINTE B 1 - KLUISBERGEN SP. B 2

Na de 4 op 6 in de openingsfase van de competitie zocht de B-kern van De Pinte bevestiging thuis tegen die andere ploeg uit Kluisbergen. De ploeg kwam met een heel ander elftal aan de aftrap, 5 wijzigingen tegenover vorige week. Naim Langeraert kreeg rust nadat hij toch nog last had op training na de trap van vorige week, Thibaut Van Riet, Ben Achtergaele en Luka Geldof verdwenen op de bank na het afzakken van Karel Hellebaut, Simon Coene en Pieter Lecompte. Arne Van Craen nam plaats in de spits voor Viktor Van Riet die rechtstreeks meeging met de A-kern. Een hele uitdaging maar De Pinte was vastberaden om te bevestigen.

De wedstrijd werd op gang getrapt door de bezoekers en we gingen aan het voetballen. In de openingsfase van de wedstrijd waren de jongens van JV minder aanwezig dan in de afgelopen 2 wedstrijden. Kluisbergen Sportief kon de bal langer in de rangen houden en duwden de thuisploeg meer naar achter. Naarmate de minuten wegtikten werd het spelbeeld langzaam maar zeker gevormd, de betere kansen voor de thuisploeg en het stugge blok van de bezoekers. Kluisbergen sportief kwam in de eerste 30 minuten eigenlijk niet tot aan het doel van doelman Gaetan Brasseur, JV B die wel probeerde maar er werd vooral veel middenveldvoetbal gespeeld. Er werd langs beide kanten goed druk gezet in balverlies en de ruimtes werden klein gehouden.

Op stilstaande fases daarentegen kwam er wel heel wat gevaar en dan is het ook geen verrassing dat de doelpunten daar uit voortkomen. Enkele scherpe en gevaarlijke corners waren al de voorbode voor wat er zou komen, de luchtmacht van JV nam telkens post voor doel en met Joran Dedapper, Ralph Hulshof, Karel en Pieter hadden we toch een paar stevige koppers in onze rangen. Ralph kreeg al een goeie kans om de 0-1 binnen te trappen vanop een meter of 3 maar schoot recht op de doelman. Enkele momenten later was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Joran, die goed kwam inlopen in de eerste zone, kopte recht op de doelman maar in tweede instantie prikte Ralph de bal toch binnen, 1-0 na 40 minuten voetballen.

In de slotminuten van de eerste helft kwam Sportief dan toch opzetten. De bezoekers voerden de druk op en na een (lichte) overtreding van Stephen De Neve kregen ze een vrije trap vanop links. De vrije trap werd genomen en na een halve interventie met het hoofd van Robbe Van Hoecke in de eerste zone verdween de bal in eigen doel. Doelman Gaetan stond aan de grond genageld. Jammer want de verdiende voorsprong voor de thuisploeg werd alweer uitgewist na enkele minuten. We gingen rusten met 1-1 op het bord.

ZURE TWEEDE HELFT

Kluisbergen Sportief kwam terug iets scherper uit de kleedkamer dan JV, en dat werd deze keer beloond met een doelpunt. Nu via een uitgespeelde kans die uitkwam bij de linksvoor van Kluisbergen, die zag zijn voorzet rechtstreeks verdwijnen in doel met een dosis geluk. Nadien was het plannetje van de bezoekers heel duidelijk, de boel vanachter op slot gooien en de proberen op de counter spelen was nu moest de thuisploeg wel komen. 1-2 na 53 minuten spelen.

Juist op dat moment stond Milan Geldof al klaar om in te vallen, die kwam Lieven De Keukeleire aflossen. Op het uur kwam Ben Achtergaele in de ploeg voor onze ad interim spits Arne Van Craen waardoor Robbe een rijtje hoger kwam te staan. Vanaf dan had De Pinte de bovenhand op voetballend gebied, heel veel drang naar voor, 70 procent balbezit en toch wel wat kansen. De grootste kwamen terug op de corners, Ralph kreeg een idem kans zoals in de eerste helft maar de bal wou er maar niet in. In de kluts kregen nog een paar jongens de mogelijkheid om de bal in doel te werken maar het was duidelijk dat het vandaag niet mee zat. In minuut 65 en 70 kwamen Luka Geldof en Thibaut Van Riet nog in het spel om uiteindelijk nog een gelijkspel of zelfs de verdiende 3 punten uit de brand te spelen.

In de slotfase kreeg dan eerst Milan nog een kans om af te drukken buiten de 16 na een combinatie met zijn broer Luka maar miste overtuigingskracht en de bal ging hoog over. Iets later probeerde Thibaut hetzelfde maar een gekraakt schot werd makkelijk opgeraapt door de doelman. Kluisbergen Sportief was iets minder sportief in de slotfase want ze hielden zich vooral bezig met het spel te vertragen door middel van kleine foutjes, tijd te rekken en de bal weg te trappen. Eigenlijk kwamen ze na hun 1-2 niet meer in het wedstrijdbeeld voor, toch niet op aanvallend gebied. In verdedigend opzicht deden ze het eigenlijk heel goed want zoveel uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg niet. Joran kreeg dan ook nog zijn tweede gele kaart na wat frustraties en een verdiende rode kaart was dan ook het gevolg.

Eerste nederlaag voor de B-kern met enkele waardevolle lessen. Volgende week trekken ze naar het verre KCLC Ronse waar de spelers uit zijn op bevestiging van hun toch wel goede start!

MAN VAN DE MATCH: Ralph Hulshof.

DOELPUNTEN: 1-0 Ralph Hulshof, 1-1 Robbe Van Hoecke (owngoal), 1-2 Wouter Demeyer.

DE THUISPLOEG SPEELDE MET:

Gaetan Brasseur, Stephen De Neve, Joran De Dapper, Karel Hellebaut, Arno Ooms, Ralph Hulshof, Lieven De Keukeleire, Simon Coene, Arne Van Craen, Robbe Van Hoecke, Pieter Lecompte, Thibaut Van Riet, Ben Achtergaele, Luka Geldof, Milan Geldof.                 (JoachimVR)