JV A verslaat leider VV 9000 Gent met ruime cijfers

VV 9000 GENT 1 - JV DE PINTE A 6

De thuisploeg kwam vorige zondag op kop van het klassement na een monsterzege op City Gent. Tegen De Pinte zou het niet zo simpel worden, wist men maar al te goed bij VV 9000.

Pinte-coach Davy Hautekeete kon terug beroep doen op Jorrit Heymans. Ook Laurens Elias en Arne Tillieu (vorige week al ingevallen) stonden terug ter beschikking van het A-elftal.

De bezoekers kwamen in de 24' op voorsprong via een doelpunt van Jorrit Heymans (0-1). Er werd niet meer gescoord voor de rust. Scheidsrechter Bart Coppens keek niet op een kaartje meer of minder. In de eerste helft kregen beide ploegen er één, voor JV bleek Tibo Haeck de uitverkorene. Na de rust trok hij nog tweemaal geel voor de thuisploeg.

INVALLERS MAKEN DE KLUS AF

T1 Leo Maet van VV 9000 Gent bleek niet tevreden met de prestatie van zijn team en was waarschijnlijk nog minder gerust in de afloop van de partij. Daarom bracht hij twee nieuwe krachten op het veld bij de start van de tweede helft. De wijzigingen rendeerden amper, want al in de 50' verdubbelde onze topscorer Thibo Moors de stand (0-2).

Ondanks nog eens twee vervangingen bij de thuisploeg kwamen de Gentenaars geen stap dichterbij. Na 70' voetbal maakte ook Davy Hautekeete de Pintse bank stilaan leeg. Laurens Elias verving Tibo Haeck (70'), Arne Tillieu kwam er in voor Nathan Bruynoghe (77'), Viktor Van Riet loste Otto Rabaey vooraan af (79').

Tien minuten voor affluiten kwam er weer even spanning in de partij. Arjen Vandenheulen lukte de aansluitingstreffer voor de thuisploeg (80' 1-2). De vreugde was van korte duur. Amper één minuut later stelde Jorrit Heyman de Pintse supporters gerust met zijn tweede goal van de avond (1-3).

Fabrice Vanden Abeele nam de plaats in van Andreas Vandekerckhove en had slechts enkele minuten nodig om er 1-4 van te maken (86'). Zijn collega-invallers wilden niet onderdoen, waardoor het nog een afgetekende overwinning werd. Arne Tillieu scoorde de 1-5 (88') en Viktor Van Riet legde in de 90' de eindcijfers vast (1-6).

In het klassement rukt JV A op naar de tweede plaats, op 2 punten van Gijzel-Oosterzele B. Daardoor krijgen we aanstaande zaterdag (25/9) een eerste topmatch op Moerkensheide. JV A ontvangt er om 19u.30 inderdaad leider Gijzel-Oosterzele B.

DE PINTE A SPEELDE MET:

Robbe Buys, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Andreas Vandekerckhove, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Lucas Algoed, Otto Rabaey, Laurens Elias, Viktor Van Riet, Arne Tillieu, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 IN VIERDE PROVINCIALE B:

1. Gijzel-Oosterzele 5 wedstr./9 punten;

2. De Pinte A 3/7;

3. Latem B 3/7;

4. Tenstar Melle 2/6;

5. VV 9000 Gent 3/6.                                          (EricSn)