JV A staat waar het moet staan: op kop!

DE PINTE A 3 – GIJZEL-OOSTERZELE B 0

Voor de tweede week op rij verslaat JV A de leider uit de reeks. Logisch gevolg: de Pintenaars nemen de kop van het klassement, weliswaar gedeeld met Latem B maar met een beter doelpuntensaldo dan de buren. Door de brede kern, geen vedetten wel een twintigtal spelers die in het A-elftal kunnen meedraaien, zit coach Davy Hautekeete in een comfortabele positie. Een speler vervangen, die om de een of andere reden uit de ploeg valt, hoeft geen probleem te worden. Zo verdedigt Robbe Buys al een paar weken het Pintse doel en diens zelfvertrouwen groeit met de dag. In zoverre dat Robbe zich zaterdagavond gerust “de man van de match” mocht noemen en dat na enkele knappe reddingen. Het moet gezegd, zijn collega Yannick Leboeuf van Gijzel-Oosterzele B deed het ook niet slecht maar moest zich na de rust, samen met zijn maats, toch gewonnen geven.

De bezoekers brachten behoorlijk wat supporters mee, een bewijs dat de Oosterzelenaars goed bezig zijn. Een stuk beter dan hun A-ploeg in tweede prov. B, die pas dit weekend hun eerste goals maakten en een eerste punt veroverden.

Twee behoorlijk voetballende teams in de eerste helft, met zoals in de aanhef aangehaald, de keepers in een glansrol. De snedige bezoekers toonden een paar keer hun snelle benen. JV-doelman Buys hield hen rond het kwartier van een 0-1-voorsprong. Ook de Pintenaars kregen doelkansen maar werkten nog niet af. Dit alles resulteerde in een logische 0-0-stand halfweg de partij.

ZEKERHEID IN DE SLOTMINUTEN

De 23-jarige Thibo Moors lijkt aan het seizoen van de doorbraak bezig. Alomtegenwoordig plus bijzonder productief. Zaterdagavond lukte hij zijn zesde competitiedoelpunt. Ondanks zijn grote gestalte scoort Thibo liever met de voeten dan met het hoofd. Hij is momenteel de strafschopnemer van dienst en na de openingstreffer op Zevergem mocht de Pintse nummer 10 ook nu aanleggen vanop de penaltystip. Mooi getrapt en de thuisploeg op voorsprong (54' 1-0).

JV verdedigde de kleine voorsprong met man en macht, weliswaar niet fanatiek want geregeld zorgde de thuisaanval voor een felle tegenprik. Naar het einde toe moesten de bezoekers meer risico's in hun spel leggen, wilden ze met minstens één punt hun leidersplaats veilig stellen.

Dit was spek naar de bek van de snelle Pintse aanvallers. Op de 88' liet Arthur Matthijs met een lange run de Oosterzeelse verdedigers achter zich en rondde zijn prachtige inspanning af met het geruststellende tweede doelpunt (88' 2-0). Er was nog enig protest van de bezoekers die geloofden in buitenspel, de goed leidende ref wuifde ieder protest weg. De kopjes gingen hangen bij Gijzel-Oosterzele en daarvan profiteerde Nathan Bruynoghe om er uiteindelijk een klinkende 3-0 van te maken (90').

Zijn de Pintenaars voorgoed vertrokken? Zaterdag aanstaande wordt de leidersploeg (met amper twee tegendoelpunten ook nog eens de beste verdediging) ongetwijfeld aan de tand gevoeld door Bottelare B. Opnieuw een duel met een topper uit de reeks. Bottelare staat momenteel op een gedeelde derde plaats op één punt van JV A. Aftrap aldaar om 19 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Andreas Vande Kerckhove, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Otto Rabaey, Jorrit Heymans, Arthur Matthijs, Lucas Algoed, Arne Tillieu, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 VIERDE PROV. B:

1. De Pinte A 4 wedstr./10 punten;

2. Latem B 4/10;

3. VV 9000 Gent 4/9;

4. Gijzel-Oosterzele B 4/9;

5. Bottelare B 4/9.                                                                                                    (EricSn)