JV A: opdracht netjes volbracht!

BOTTELARE B 2 - DE PINTE A 5

Ook middenmoter Bottelare B kon zaterdagavond de A-ploeg van De Pinte niet stoppen. Ze hadden wel de verdienste om tot een stuk in de tweede helft de partij spannend te houden. De ploeg van coach Davy Hautekeete blijft uiteraard leider in de reeks met de buren van Latem B in 't wiel.

Topschutter Thibo Moors wachtte niet te lang om zijn doelpuntje mee te pikken. Na 12' zette hij de rood-witten op voorsprong (0-1). Wie dacht dat het een walk over zou worden van de Pintenaars had het verkeerd voor. De thuisploeg draaide snel de score om in hun voordeel. Jeroen Van Hyfte (17' 1-1) en Gilles De Jonghe (20' 2-1) deden de plaatselijke supporters hopen en dromen van een driepunter.

De voorsprong van Bottelare bleek van korte duur. Na een goed halfuur zorgde Fabrice Vanden Abeele voor de gelijkmaker (33' 2-2). Meteen ook de ruststand.

Tien minuten ver in de tweede helft stond de gelijke stand nog steeds op het scorebord, signaal voor het Pintse trainersduo Hautekeete-De Witte om een paar verse krachten van de bank te halen. Simon Coene en Rob Van Den Berghe kwamen in de ploeg. De invallers van JV zorgden de voorbije weken al eens voor een ommekeer in de match en dat was nu niet anders. Rob VDB tekende voor het derde bezoekende doelpunt (59' 2-3). Deze keer slaagde Bottelare niet meer in een terugkeer. Wanneer Bram De Borchgrave er in de 70' 2-4 van maakte was de overwinning zo goed als binnen. Lucas Algoed en Arthur Matthys werden nog in de strijd geworpen. Arthur legde de eindcijfers vast (75' 2-5).

Volgende zaterdag komt het verrassend derde geklasseerde FC Dampoort naar Moerkensheide. Aftrap om 19u.30.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Arne Tillieu, Andreas Van De Kerckhove, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Fabrice Vanden Abeele, Arthur Matthijs, Lucas Algoed, Simon Coene, Rob Van Den Berghe.

TOP 5 VAN VIERDE PROV. B:

1. De Pinte A 5 wedstr./13 punten;

2. Latem B 5/13;

3. FC Dampoort 5/11;

4. FC Destelbergen B 5/10;

5. FCT Melle 4/9.                                                                            (EricSn)