JV A heeft voldoende aan halfuur goed voetbal

DE PINTE A 4 – MASSEMEN B 0

(Matchbal geschonken door BERT SEYNHAEVE & HANNES EECHAUTE en VZW DE PAARDENKOERSEN DE PINTE)

De samenstellers van de competitiekalender zadelden deze keer JV met een kermiskater op. Met alle respect voor de tegenstander, een “sexy”-affiche kon men de match tegen het B-elftal van Massemen moeilijk noemen. Het werd snel duidelijk dat de opkomst aan de magere kant zou zijn. De kermistopper werd eigenlijk vorige week al gespeeld op Zevergem. Het zij zo, volgende keer hopelijk beter.

De bezoekers werden zeker niet onderschat want op de eerste speeldag wonnen ze vlot van FC Gent City. De Gentse nieuweling kreeg echter deze week een opdonder van jewelste (0-23 verlies tegen VV 9000 Gent), zodat men terecht mag twijfelen of City wel klaar is voor provinciaal voetbal.

HATTRICK THIBO MOORS

Terug naar zaterdagavond. Bij De Pinte stond Robbe Buys tussen de doelpalen, de bezoekende doelman Stein Van Den Abbeele deed dat enige jaren geleden bij JV. Beide keepers hadden het aanvankelijk niet zo moeilijk. Na 10' en de eerste goede thuisaanval moest Van Den Abbeele zich toch een eerste keer omdraaien. Een mooi doelpunt. Assist van Rob Van Den Berghe die met een hakje de bal tot bij Thibo Moors legde waarna de Pintse aanvoerder knap afwerkte (1-0).

Massemen zou nog een tiental minuten meedraaien, tot hun nr. 2 Glenn Bogaert de doorgebroken Otto Rabaey foutief van de bal zette. Scheidsrechter Soenen trok meteen rood, waardoor de Wetteraars nog een dik uur met 10 man verder moest. En dat zouden ze geweten hebben!

Op het halfuur verdubbelde Thibo de score. Voorbereidend werk van Otto die de uitgekomen doelman omspeelde gevolgd door een ferme voorzet richting kapitein Moors die met een soort lobbal de 2-0 tegen de netten prikte. Twee minuten later kreeg de thuisploeg een vrijschop, het leder kwam bij Bram De Borchgrave die nipt overkopte. Mooi!

Thibo Moors mocht zich zaterdagavond gerust de “man van de match” noemen. In de 34' lukte hij een zuivere hattrick. Een gerichte voorzet van Lucas Algoed werd door drie Pintenaars gemist, maar Thibo veroverde de bal en op het scorebord flikkerde 3-0. De bezoekende defensie leek bij momenten een zeef. Toen Rob Van Den Berghe ontsnapte en de Massemen-doelman achter zich liet stond het 4-0. Een doelpuntenfestival leek in de maak. Zeker toen kort daarop Otto een volgende kans nipt over kopte.

Na een partijtje éénrichtingsvoetbal ging men rusten met de 4-0-tussenstand.

TEGENVALLENDE TWEEDE HELFT

Na de rust ging het spelniveau naar beneden. Ondanks het rommelig voetbal kwam Moors nog tweemaal dicht bij zijn vierde goal. Het zat hem deze keer niet mee. In de slotfase van de partij werden nog twee Pintse doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Die buitenspelval hield Massemen verder overeind, waardoor de blauw-gelen een afstraffing voorkwamen.

Volgende zaterdag staat een bezoek aan VV 9000 Gent op het programma. De Gentenaars delen de leiding met Gijzel-Oosterzele B met het maximum der punten. De Pinte, Destelbergen B en Latem B staan samen op de derde plaats met 4 punten.

Coach Davy Hautekeete koos voor de volgende 15: Robbe Buys, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Andreas Vandekerckhove, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Arthur Matthijs, Simon Coene, Arne Tillieu, Viktor Van Riet.                                               (EricSn)