JV B wint zijn eerste derby in 4de provinciale

DE PINTE B 2 - NAZARETH-EKE B 0

Deze week stond met Nazareth-Eke B de enige thuisderby op het programma. Een wedstrijd waar het team naar uitkeek en de ideale gelegenheid om de 0 op 6 uit te wissen en ons goed voetbal van de afgelopen weken te belonen. Julian Vermassen mocht zijn netten proberen schoon houden in doel en in zijn verdediging nam Arno Ooms plaats op de rechtsachter, Joran Dedapper (die terugkwam uit schorsing) mocht het centrale duo vormen met Thibaut Van Riet en op links vatte Pieter Lecompte terug post na een lichte schouderblessure van afgelopen week. Het trio op het middenveld bestond uit Ralph Hulshof, Simon Coene en Robbe Van Hoecke en het aanvallend geweld was voor Arne Van Craen, Joren Engelbeen en Viktor Van Riet.

De wedstrijd werd op gang gefloten door ref Wesley Van Cauwenberghe en al snel bleek dat De Pinte niet de enige was die heel veel zin had in de wedstrijd. Ondanks de scherpe opwarming van JV, startte Nazareth-Eke wel het scherpst aan de partij, veel drang naar voor en er werd goed druk gezet in balverlies. Na 3min. komt de thuisploeg dan ook goed weg na een schot tegen de deklat vanop een meter of 10 en in tweede instantie werd de bal dan wel goed weggewerkt. Maar de openingsfase was zeker en vast voor de blauwe buren, ze wonnen meer duels op het middenveld en we geraakten moeilijk aan het voetballen.

Het was pas na een minuut of 15 dat De Pinte iets meer grip kreeg op de match en het evenwicht herstelde. De eerste grote kans van JV B kwam weer (net zoals vorige week) van de voet van Arne. Arne werd diep gestoken op rechts en moest zelf nog een meter of 20 sprinten alvorens hij kon afdrukken richting doel, het schot was hard en op doel maar juist te weinig geplaatst om er een doelpunt uit te sleuren. Mooie actie van De Pinte. Nadien ging het spel goed over en weer maar vaak was de laatste pas/actie net niet goed genoeg om nog echt grote kansen te noteren, zowel bij de thuisploeg als bij de bezoekers. Julian stond ook goed mee te voetballen waardoor ballen die diep werden gestoken geen probleem waren voor onze goalie. Het trio van Nazareth-Eke stelde onze verdediging wel goed op proef, maar buiten een paar schoonheidsfoutjes van JV, kwamen ze er niet volledig door. Vaak kwam het gevaar opzetten vanop links maar de verdediging van De Pinte stond goed te verdedigen.

Voetballend was het in de eerste helft niet altijd even mooi maar ook dat hoort erbij in een derby, rusten geblazen en 0-0.

EIND GOED, AL GOED!

Arno Ooms werd gewisseld aan de rust, Gilles Verlinden kwam in de ploeg. In het openingskwartier van de tweede helft bleek al rap dat De Pinte scherper uit de kleedkamer is gekomen. De bal bleef langer in eigen rangen en er begonnen ook meer kansen te komen voor de thuisploeg. Net voor het uur kreeg JV B dan ook een hele mooie kans om op voorsprong te komen op een scherpe voorzet van Simon Coene maar door miscommunicatie tussen Joren en Robbe zorgde dat voor (achteraf gezien) een ludiek moment. Joren en Robbe kwamen goed opduiken aan de 2de paal maar Joren besloot om Robbe in twee te trappen ipv de bal. Jammer maar dit was wel de voorbode voor de rest van de wedstrijd.

Op het uur werden Guillaume Wattyn en Ben Achtergaele in de wedstrijd gegooid om nog wat extra strijd en creativiteit bij te brengen, en of dat lukte. Guillaume kwam direct aan de bal bij een inworp en drukte direct af richting doel. Ben was beslissend met zijn intercepties op 6 waardoor Nazareth meer en meer met de lange bal begon te spelen indien ze in balbezit kwamen. Pieter, die al de hele wedstrijd de nummer 7 in zijn achterzak kon terugvinden, bleef secuur verdedigen waardoor diezelfde 7 langzamerhand uit de wedstrijd verdween. Joran en Thibaut hielden om beurt de diepe spits uit zijn spel, die trouwens ongetwijfeld de beste speler van Nazareth B was, 16 jaar maar hij legde toch het vuur aan de schenen bij ons centraal duo. Gilles zat ook goed in de wedstrijd al had het er anders kunnen uitzien na 55 min. Een scherpe tackle die volgens sommige op het randje was van misschien wel rood, maar de scheidsrechter zag het door de vingers en trok slechts geel, gelukkig maar.

Luka Geldof werd van de bank geroepen om in de laatste 20 minuten nog wat extra swung te brengen in de wedstrijd en juist op dat moment brak de strijd open. Guillaume die Viktor diep stak, de kapi zette goed door en na hard werken mocht hij de 1-0 op het bord zetten. Een doelpunt dat veel deugd deed voor de ploeg want op basis van de hele wedstrijd was dit wel verdiend. Maar met Nazareth-Eke heb je nooit gedaan, dat hebben we in het verleden al geleerd en we wisten dat er nog een slotoffensief zou komen van de bezoekers. De opstelling werd geswitched naar een 3-5-2 en de verdediging kwam dus nog extra onder druk. Maar net zoals de hele wedstrijd al, stonden we goed in organisatie en waren we scherp in de duels.

Doordat 'de blauwkes' met wat meer risico speelden, kwam er natuurlijk wat meer ruimte voor een tegenaanval. Guillaume creëerde nog een kans van buiten de 16 en de gebroeders Van Riet kwamen bij een corner nog het dichtst bij een tweede doelpunt. In minuut 89 kregen de bezoekers hun laatste kans om gelijk te maken maar ze lieten deze onbenut. Na snel uitvoetballen kwam de bal tot bij Luka, die uithaalde met een splijtende pas tot bij Guillaume, de invaller liet zijn rechtstreekse verdediger (nr 4) ter plaatste en zelfs met een zuivere trekfout kon hij onze snelle spits niet afstoppen. Van Craen was goed gevolgd en beloonde zijn goeie match met een goal, 2-0 en wedstrijd gespeeld.

In de slotfase kreeg Robbe nog een vuile overtreding op hem van diezelfde nummer 4, geel was hier het verdiende gevolg van en na discussiëren met de scheidsrechter werd deze gele kaart zelf een rode. Luka mocht de vrije trap voor zijn rekening nemen en kon de keeper nog eens op de proef stellen, Luka trapte richting de verste haak en de keeper van Nazareth zweefde de bal uit de winkelhaak, prachtige redding om de wedstrijd mee te beëindigen. Een deugddoende zege voor het team en een prestatie om trots op te zijn!

Aanstaande zondag wacht de verplaatsing naar Petegem-aan-de-Schelde en het belooft een harde strijd te worden!

MAN VAN DE MATCH: Viktor Van Riet.

DOELPUNTEN: 1-0 Viktor Van Riet, 2-0 Arne Van Craen.

DE PINTE SPEELDE MET: Julian Vermassen, Arno Ooms, Joran De Dapper, Thibaut Van Riet, Pieter Lecompte, Ralph Hulshof, Arne Van Craen, Simon Coene, Viktor Van Riet, Robbe Van Hoecke, Joren Engelbeen, Gilles Verlinden, Ben Achtergaele, Luka Geldof, Guillaume Wattyn.

LINKERKOLOM IN 4de PROV. C:

1. Huise-Ouwegem 5 wedstr./12 punten;

2. FCLC Ronse 4/10;

3. Jong Zulte 5/10;

4. Mater 5/9;

5. FC Petegem 5/8;

6. Opbrakel 4/7;

7. De Pinte B 5/7;

8. Sparta Petegem B 5/7.                                                                 (JoachimVR)