JV B klampt aan na zege en Viktor Van Riet met eerste drieklapper

DE PINTE B 4 - ZEGELSEM 2

Na de zure nederlaag van vorige week kreeg JV B Zegelsem op visite. Stugge ploeg werd op voorhand vermeld en klaar om de strijd aan te gaan. Even een kleine statistiek, in de 11 wedstrijden (7 competitie- en 4 voorbereidingswedstrijden) kwamen er al 42! verschillende spelers in actie voor het B-elftal van JV. Ook deze week enkele wijzigingen in vergelijking met vorige week. Arno Ooms kwam terug in de ploeg na een lichte blessure van Lieven De Keukeleire en Lukas Penders mocht zijn eerst opwachting maken als starter dit seizoen. Arthur Matthijs mocht ook aan de aftrap verschijnen en daardoor verschoof Guillaume Wattyn terug op de bank.

Wedstrijd werd op gang gefloten door Dhr. Battal. JV B, deze keer met een betere start dan vorige week, zat direct goed in de wedstrijd. De bal werd goed rondgespeeld en Zegelsem werd bij balbezit stevig onder druk gezet. Dit was dan ook de introductie van enkele kleinere kansen. Simon Coene en Lukas zaten er vaak tussen met een kattepootje waardoor de thuisploeg de bal vaak hoog kon recupereren en direct kon aanvallen. Al snel was duidelijk dat de keeper van dienst graag met de voeten keept, in de openingsfase was hij attent op een schot in de 'kleine carré' en hield hij zijn net schoon met een voetreflex.

Zegelsem kwam moeilijk in de match en JV bleef drukken. Na 10 minuten was het dan ook prijs, op een inworp van Pieter Lecompte was Viktor Van Riet oplettender dan de 3-4 verdedigers rond hem en maakte de 1-0 met een wipje over de keeper. De thuisploeg verdiend op voorsprong. Maar, als er al één rode draad is dit seizoen voor de B-kern dan is het wel dat de kindjes vaak iets te enthousiast zijn na een doelpunt en dat ze rap een tegendoelpunt slikken. En ondanks dat de controle niet werd verloren doorheen de eerste helft was het na 20 minuten ook terug prijs, jammer genoeg voor Zegelsem. Op een vrije trap mocht de 3 meter grote reus van Brakel de bal in doel koppen voor de neus van Julian Vermassen. 1-1 op het scorebord.

JV knokte zich direct terug in de wedstrijd en herpakte zich na zijn slordigheidje, de verdediging gaf weinig weg, Thibaut Van Riet en Karel Hellebaut waren een ijzersterk duo centraal en een streling voor het oog qua uitvoetballen, over het haar van Thibaut kon dat jammer genoeg niet gezegd worden, maar dat terzijde. Pieter Lecompte kon zijn geliefd spel bovenhalen en af en toe eens meeschuiven in de aanval. Die andere flankverdediger wou niet onderdoen natuurlijk en lag aan de basis van het volgend doelpunt, Arno mocht meters maken op de rechterflank en na enkele tussenstations kwam de bal terecht bij Lukas. Die haalde uit met een knal vanop een meter of 20 maar de bal spatte jammer genoeg uiteen op de deklat. Niet getreurd want op die afvallende bal stond, jawel, Viktor terug goed op te letten, hij kon de bal onder controle krijgen in de 16 en direct werd er een penaltyfout op hem gemaakt. Viktor ging zelf achter de bal staan met genoeg zelfvertrouwen en prikte zijn 2de rustig binnen, keeper verkeerde kant uit de 2-1 was een feit.

Zegelsem wou zich terug in de match knokken en omdat dat niet echt lukte in de eerste helft begonnen ze zich maar tot de scheidsrechter te wenden al hopende dat deze een handje zou helpen, jammer maar helaas. De mannen vanuit Brakel kregen hun beste kansen nog via corners of stilstaande fases en voor de thuisploeg was het toch telkens weer geconcentreerd blijven op deze fases. Arthur kwam nog voor de rust met de grootste kans op de 3-1 na een mooie individuele actie maar besloot recht op de keeper. We gingen rusten met 2-1.

OP HET GOEDE MOMENT 3-1 en 4-1

Zegelsem kwam met veel moed uit de kleedkamer en zette alles op alles op de gelijkmaker te maken. De bezoekers probeerden met veel drang naar voor te spelen, opteerde vaak voor de lange bal richtig de drie stevige spelers en probeerde de 2de bal te recupereren en zo op te schuiven. Ook hier stond de verdediging van de thuisploeg terug goed opgesteld en werkte de bal altijd proper weg. Het verschil met de vorige weken is dat de bal, ook onder druk vaker in eigen rangen bleef en dat we er naar een voetbalende oplossing werd gezocht.

Na een 10tal minuten in 2de helft was het welletjes geweest en begon de thuisploeg het tempo terug op te voeren. Arthur begon zijn tweede helft waarmee hij geëindigd was in de eerste helft, een individuele actie tot aan de rand van de 16 en deze keer ging het schot maar rakelings naast. Arne Van Craen die vorige week nog de topschutter was, haalde ook zijn schot nog eens naar boven. De keeper, deze keer wel met de handen, raakte de bal nog lichtjes aan waardoor de bal niet verdween in het net en vreemd genoeg ook niet in corner. Zegelsem kwam wel nog met een grote kans iets voor het uur, maar Dhr. Battal, die overduidelijk was omgekocht door het volledige bestuur van JV De Pinte, stak er een stokje voor en floot een gemaakt doelpunt af na een voorafgaande fout van ... De Pinte.

Het spel zat op de wagen en dat was het moment voor de thuisploeg om door te duwen. Er werden frisse jongens in het spel gebracht op het uur. Ben Achtergaele en Guillaume mochten invallen ten koste van Arne en Arno die beiden een goeie wedstrijd spelen. Lukas bracht variatie in zijn spel en zocht meer de 16 op in plaats zijn afstandsschot boven te halen. Hij lag hiermee bijna aan de basis van de 3-1 maar kon de bal niet tot bij Simon Coene duwen die moederziel alleen stond aan het penaltypunt. Net voor zijn wissel pakte Penders dan nog slim een gele kaart na een snelle tegenaanval van Zegelsem. De twee jongste van de ploeg mochten nog 20 minuten invallen (die later 30 bleken te zijn), Joren Engelbeen en Robbe Van Hoecke kwamen Lukas en Arthur aflossen. Tijd om de match dood te maken, in minuut 78 bekroonde Simon zijn goeie wedstrijd met zijn eerste assist van de avond op Joran die de bal op geniale wijze in doel werkt, jawel een doelpunt met de rug! De bevrijdende 3-1 stond op het bord en even later bekroonde JV B zijn fantastische wedstrijd met de 4-1. Introductie kwam van Robbe, Joren met de afleiding, Simon met zijn tweede assist op de avond die hem panklaar legt voor Viktor die zijn eerste drieluik ooit mag binnenprikken. Leuke bekroning van een mooie pot voetbal.

In de absolute slotfase van de wedstrijd was Julian even vergeten dat hij op een voetbalveld stond en kwam hij met enkele spectaculaire interventies op voorzetten van de bezoekers. De bal werd eens weggewerkt als volleerde volleyballer en even later wou hij de goal van Joran dupliceren door met de bal weg te werken met de rug, helaas werd hierdoor nog de 4-2 op het scorebord gezet. Enkele momenten vooraf verhinderde diezelfde Julian wel nog 2-3 kansen van Zegelsem om zo ook de match veilig te stellen. 4-2 was de eindscore en een terechte uitslag.

Na 7 speeldagen staat JV B net onder de toppers in de reeks en we kunnen alleen maar vaststellen dat we hier tevreden mee zijn! Volgende week wacht de verplaatsing naar VV Volkegem, benieuwd of de jonkies eens tweemaal kunnen winnen op een rij!

MAN VAN DE MATCH: Viktor Van Riet.

DOELPUNTEN: 1-0 Viktor Van Riet, 1-1 Michiel Maroye, 2-1 Viktor Van Riet, 3-1 Joran Dedapper, 4-1 Viktor Van Riet, 4-2 Jelle Lauweryns.                                                                         (JoachimVR)