JV B herpakt zich na 0 op 6, gebroeders Geldof met een hoofdrol

DE PINTE B 4 - ZINGEM B 2

Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Sparta Bevere en de 3-0 tegen Huise-Ouwegem was het hoog tijd om eens te herpakken. JV B kwam de afgelopen 2 wedstrijden niet aan zijn spel en creëerde amper kansen. Nieuwe kans tegen Zingem B die op papier een haalbare kaart leek te zijn. Terug enkele wijzigingen in de basiself, Thibaud Debuyserie mocht zijn 2de basisplaats verzilveren en ook Joren Engelbeen kwam terug in de ploeg ten koste van Arne Van Craen. Arthur Matthijs mocht dan weer zich bewijzen om zo eventueel een plaatsje af te dwingen bij de A-kern.

Goed, we gingen aan het voetballen op de heilige mat van JV en de thuisploeg probeerde direct het heft in eigen handen te nemen. Maar net zoals zo vaak is de openingsfase nogal zenuwachtig en kreeg Zingem vaak de bal. De bezoekers toonden direct dat ze de 3 punten niet zomaar cadeau wilden geven en kwamen met enkele scherpe counters. Vaak kwam het gevaar langs de linkerkant van Pieter Lecompte en konden ze via daar een scherpe voorzet afleveren. Aan de rechterkant van de verdediging stond daar ene Thibaud die verdedigend weinig tot geen foutjes maakte. Gelukkig voor de thuisploeg benutte Zingem niet ten volle hun grote kansen.

JV kwam iets beter in de wedstrijd en onze drie voorspelers werden iets meer gevonden. Enkele kleine kansen kwamen hieruit maar nog niet direct doelgevaar. Zingem bleef de grootste kansen krijgen van de eerste helft en konden net niet op een corner de 0-1 op het bord zetten. Na 25 minuten volgde er een kantelpunt in de wedstrijd. Julian Vermassen haalde een doorgebroken speler van Zingem buiten de 16 onderuit en kreeg hiervoor slechts geel. Geluk was dat Daan Hertveldt en Karel Hellebaut (die beiden sterk stonden te verdedigen) al waren teruggekeerd en dat er dus kon over gediscussieerd worden of dit een open doelkans zou geweest zijn.

JV kwam dus goed weg, plus dit was precies ook het signaal om volledig wakker te schieten. Twee minuten later werd Arthur gevonden op aangeven van Robbe Van Hoecke en die werkte ijskoud af. In plaats van een eventuele rode kaart en een 0-1 voor de bezoekers stond plots de 1-0 op het bord. Hierna kwamen de bezoekers minder in het spelbeeld voor en begonnen ze jammer genoeg met de lange bal te spelen. Joren en Luka Geldof kwamen nog het dichtst bij de 2-0, beiden met een afstandschot. Luka miste juist wat richting, anders was de keeper altijd gezien en Joren zijn schot werd gekraakt waardoor de keeper rustig de bal kon oprapen.

LUKA EN MILAN DOEN HET!

In de tweede helft nam JV het heft volledig in eigen hand, de bezoekende middenvelders wonnen hun rechtstreekse duels niet meer tegen Robbe, Simon Coene en Ben Achtergaele waardoor ze nog moeilijke aan uitgespeelde kansen geraakte. Zingem probeerde dan maar met de lange bal te spelen maar net zoals op het einde van de eerste helft vonden ze hun spitsen niet echt. JV B merkte dat de tegenstander voetballend minder sterk was dus probeerden ze hoger druk te zetten en de bal rapper rond te spelen. Eerste grote kans kwam via een voorzet van Pieter Lecompte, Robbe smeet zich spectaculair naar de bal maar kwam helaas net iets te kort. Bal bleef wel in het spel en kwam zo tot aan de voet van Luka en die drukte jammer genoeg af tegen de buitenkant van de paal.

Enkele momenten later was het dan toch raak voor Luka. Deze keer kwam de aanval vanop rechts en via een de hak van Joren Engelbeen werd Luka bewust (...) volledig alleen voor doel gezet die zo vrij de verdiende 2-0 op het bord mocht zetten. In minuut 55 mocht Arne invallen om zo nog verder de voorsprong uit te diepen. JV B kwam met nog enkele grote kansen via Robbe, Joren en Arthur maar de 3-0 werd niet op het bord gezet en dan weet je dat je soms zuur kan opbreken. De woorden van de coach waren nog niet koud en daar was Zingem al voor de eerste keer terug met een enorme kans om de aansluitingstreffer te maken, weliswaar op een lange bal maar de spits zette het leder net naast doel en de thuisploeg mocht van geluk blazen.

In minuut 65 werd Milan Geldof ingebracht voor Joren die later in de wedstrijd een hoofdrol zal opeisen. Een minuut later viel dan toch de 2-1, miscommunicatie achterin en Laurens Geenens kreeg zomaar een vrije kans om te scoren. 2-1 dus met nog 25 minuten te spelen. De thuisploeg bleef hun spel wel aanhouden en kregen ook terug nog enkele kansen. Tom Meulemans en Gilles Verlinden werden ook ingebracht om terug wat meer zekerheid te hebben. In minuut 71 een vergelijkbare situatie met die van de eerste helft, deze keer voor de bezoekers. De nummer 1 van Zingem schoffelde Tom onderuit die ook volledig losgebroken was, gelukkig trok de scheidsrechter van dienst ook terug geel terwijl dit misschien wel rood had kunnen en moeten zijn. Goed dat de arbiter rechtlijnig blijft en beide ploegen gelijk behandeld.

Ook was deze fase een kantelpunt in de wedstrijd. Vijf minuten later volgt lange bal nummer 37 richting de verdediging van JV en door verwarring en deels pech komt de bal bij Korneel Vandierendonck die zomaar de 2-2 op het bord kon zetten. Nog 15 minuten te spelen en het beloofde een spannende eindfase te worden. Gelukkige verloor de thuisploeg de moed niet en bleef de tegenstander achteruit drukken. Conditioneel zat Zingem er ook volledig door, dus we moesten en zouden de 3 punten niet uit onze handen laten glippen. Robbe, die al de hele wedstrijd zijn tengere lichaam in de strijd gooide, dwong de ene fout na de andere af waardoor de bezoekende ploeg nog enkele gele kartons cadeau kreeg. Op de stilstaande fases waren we dan ook gevaarlijk en Zingem kwam niet meer vanonder de druk uit.

Milan was gebrand om zich te tonen na al 9 invalbeurten en 1 basisplaats en schakelde nog een versnelling hoger. Iets voor het einde kreeg hij zijn eerste grote kans waar de keeper nog uitpakte met een goeie redding, maar in minuut 89 kwam daar toch de verlossing. Tom legde eerst de bal simpel dood waarna hij Milan aanspeelde die uitpakt met een fantastische parel over de keeper. 3-2 met nog een paar minuten te spelen. En nog was het niet gedaan. Milan Geldof maakte zijn invalbeurt compleet nadat hij ook de bevestigde 4-2 op het bord mocht zetten op aangeven van Arthur Matthijs die ook sterke partij uit zijn sloffen toverde.

Uiteindelijk een mooie overwinning voor de rood-witten (die deze keer in het zwart speelden). Volgende week wacht de verplaatsing naar Jong Zulte, de uitgesproken titelfavoriet maar wie weet zit er wel eens een stunt aan te komen!

MAN VAN DE MATCH: Milan Geldof.

DOELPUNTEN: 1-0 Arthur Matthijs, 2-0 Luka Geldof, 2-1 Laurens Geenens, 2-2 Korneel Vandierendonck, 3-2 Milan Geldof, 4-2 Milan Geldof.

DE PINTE B SPEELDE MET: Julian Vermassen, Thibaud Debuyserie, Daan Hertveldt, Karel Hellebaut, Pieter Lecompte, Ben Achtergaele, Joren Engelbeen, Simon Coene, Arthur Matthijs, Robbe Van Hoecke, Luka Geldof, Gilles Verlinden, Milan Geldof, Tom Meulemans, Arne Van Craen.

LINKERKOLOM 4de PROV. C:

  1. FCLC Ronse 10 wedstr./25 punten;

  2. Huise-Ouwegem 11/24;

  3. Petegem-a/d-Schelde 10/23;

  4. Jong Zulte 11/22;

  5. Mater 10/18;

  6. Sparta Petegem B 10/16;

  7. Opbrakel 11/16;

  8. De Pinte B 11/16.                                            (JoachimVR)