JV B: droomstart met zuur leergeld

DE PINTE B 4 - SK OPBRAKEL 4

Het was eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd na bijna een jaar zonder voetbal op JV De Pinte voor de postformatie. Een nieuw seizoen met een nieuwe uitdaging. Een tweede eerste elftal met als bedoeling de aanstormende jeugd ervaring te laten opdoen en onze beloften een sportievere uitdaging te geven. Na een lange voorbereiding, veel loopsessies en heel wat onzekerheid waren we volledig klaar voor de eerste wedstrijd van de B-kern, klaar om de rood-wit kleuren van JV te verdedigen.

Onder vocale steun van een 100tal supporters weerklonk het eerste fluitsignaal van het seizoen. En wees maar gerust of we er zin in hadden, de jongsters van JV stonden tegenover het ervaren Opbrakel, maar het was wel de thuisploeg die direct zijn stempel zette op de wedstrijd. Een aanvallende start die direct werd beloond met 3-4 kansen vanuit combinatie. En ja hoor, na 11 minuten was het prijs, het eerste doelpunt van JV B in het provinciaal voetbal kwam van de linker van Naïm Langeraert op aangeven van Viktor Van Riet, gejuich alom en SK Opbrakel mocht al direct terug naar de aftrap.

SK kwam in de eerste 20 minuten eigenlijk niet in beeld, buiten 1 kans van de nummer 9 (Kristof Van Den Berge) van SK op een uittrap van de keeper, onze doelman Gaetan Brasseur pakte hier dan ook uit met een uitstekende redding. Na 20 minuten kreeg Opbrakel een vrije trap cadeau van de arbiter, een vrij scherpe hoek maar jammer genoeg gaat de bal rechtstreeks in doel... Een paar momenten later wordt er slim een penaltyfout uitgelokt van die eerder vernoemde nr. 9 en puur op ervaring stond SK voor met 1-2. Jammer want dit verdienden de jongens van De Pinte niet.

Maar JV zou JV niet zijn moesten we niet terugvechten en blijven geloven in onze eigen kracht, en gelukkig maar! Na toch een mentale deuk voor de ploeg, kreeg ook JV een penalty, kapi Ben Achtergaele pakte zijn verantwoordelijkheid en zette de penalty feilloos om. Er zat meer in en dat bleek ook, de bezoekers verdwenen weer uit de wedstrijd en terug na een hele reeks kansen van de ploeg en perfecte corners van Robbe Van Hoecke was het bij de 5de corner prijs. Ingestudeerd nummertje van de coach en in 2de zone kwam Karel Hellebaut aangestormd die de 3-2 binnen prikt!

Het tempo en het spel van de eerste helft was overduidelijk voor de rood-witten en dat resulteerde nog in een heel pak kansen voor onder andere Ralph Hulshof, Robbe en Naïm. Maar vlak voor rust na een klein beetje concentratieverlies mocht SK terug op gelijke hoogte komen met een trap vanop ongeveer 25 meter die over Gaetan waait, 3-3 ipv een 4-2 of zelf 5-2. Terug een mentale opdoffer voor de rust maar los van alles een zeer boeiende en mooie eerste helft van JV B.

1 PUNT. HET HADDEN ER 3 MAAR OOK 0 KUNNEN ZIJN!

Viktor Everaert werd aan de rust gewisseld door Arne Van Craen wegens een lichte hamstringblessure, maar onze invaller had er duidelijk zin in. Na een 9tal minuten in de 2de helft haalde Arne uit met een verschroeiende knal op een afvallende bal aan de rand van 16 en onhoudbaar voor de keeper, de verdiende 4-3 kwam op het bord. In minuut 57 wordt de ervaren Ralph gewisseld door een van de twee gebroeders Geldof. Milan nam zijn plaats in en pakte ook direct uit met een aantal flitsen op het middenveld en stuwde de aanvalslinie nog eens naar voor. Terug enkele kansen maar helaas resulteerde dit niet in een verdere voorsprong.

Het wedstrijdbeeld was ondertussen al duidelijk, JV die probeerde te voetballen van achteruit en zo op te bouwen in combinatie; Opbrakel opteerde voor de lange bal en probeerde de 2de bal te recupereren. Ons verdedigend duo had hier toch af en toe moeite mee en SK kwam dan ook terug langszij na wat verwarring achterin. Gaetan pakte eerst nog uit met een redding maar 3 man van Opbrakel stonden klaar om te bal binnen te tikken, 4-4 na 60 minuten.

Luka Geldof en Thibaut Van Riet kwamen hierna Ben en Robbe aflossen rond minuut 70. Nadien had De Pinte nog enkele kansen om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken na grote kansen voor Viktor, Karel en de gebroeders Geldof maar het mocht niet zijn. Nog één cruciale fase op het einde van de wedstrijd. Terug een lange bal van SK Opbrakel, een doorsteekpas in de rug van de verdediging en eigenlijk een verdiende rode kaart voor Gaetan die slechts geel krijgt voor het tegenhouden van een losgebroken man. Een geluk bij een ongeluk maar wel een noodzakelijke actie van de keeper die zo de eventuele 4-5 vermijd.

Einde wedstrijd en puntendeling was het verdict voor de openingswedstrijd van de B-kern. Het hadden er 3 kunnen zijn, maar ook 0. Tevreden met het voetbal die we gebracht hebben en leergeld voor onze toekomst. Op naar volgende week waar KFC Kluisbergen ons staat op te wachten!

MAN VAN DE MATCH:

Robbe Van Hoecke.

DOELPUNTEN:

1-0 11’ Naim Langeraert; 1-1 19' Van Den Berge; 26’ 1-2 Vekeman; 2-2 29’ Ben Achtergaele; 3-2 31’ Karel Hellebaut; 3-3 44' Vekeman; 4-3 54’ Arne Van Craen; 4-4 61' Van Den Meerschaut.

DE PINTE SPEELDE MET:

Gaetan Brasseur, Stephen De Neve, Joran Dedapper, Karel Hellebaut, Arno Ooms, Ben Achtergaele, Viktor Everaert, Ralph Hulshof, Viktor Van Riet, Robbe Van Hoecke, Naïm Langeraert, Thibaut Van Riet, Milan Geldof, Luka Geldof, Arne Van Craen.         (JoachimVR)