Het ging als vanzelf in JV A - SK Merelbeke

JV DE PINTE A 6 – SK MERELBEKE 1

Voetbalclub SK Merelbeke stond tot voor kort op eigen veld garant voor een potje moddervoetbal op het laag gelegen terrein in de Scheldevallei langs de Zwijnaardsesteenweg. Daar is gelukkig sinds kort een einde aan gekomen. Terwijl nationaler KFC Merelbeke (in afwachting van het nieuwe stadion) op Moerkensheide zijn wedstrijden speelt, heeft SK het oude terrein van KFC in de Kloosterstraat in Merelbeke in gebruik genomen. Mogelijks het begin van de heropstanding van de rood-witten. Het zal nog wat tijd vergen om het niveau op te krikken, dat bleek duidelijk zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen De Pinte A.

Zonder zelf groots voetbal te brengen werd de overwinning van JV nooit bedreigd. Coach Davy Hautekeete kon na lange afwezigheid door blessure nog eens beroep doen op Tom Meulemans. Die deed in de tweede helft zijn wederoptreden. Fabrice Vanden Abeele (werk) en Otto Rabaey waren er deze keer niet bij. Met een productieve start haalde de thuisploeg meteen alle spanning uit het duel. Bram De Borchgrave (6') en Rob Van Den Berghe (10') zorgden met hun doelpunten voor een droomstart. Minder goed nieuws was het snelle uitvallen van Andreas Vandenkerckhove met blessure (35'). Zijn plaats werd ingenomen door Viktor Van Riet.

Merelbeke kwam de mislukte start in zoverre te boven dat het tot de rust geen tegendoelpunt meer moest slikken. Stand halfweg: 2-0.

LUCRATIEF KWARTIER

Het niet zo talrijk opgekomen publiek (terzelfdertijd speelde JV B op Jong Zulte) moest even geduld hebben om opnieuw te juichen. Tot rond het uur De Pinte uitpakte met vier doelpunten in een klein kwartier. Via twee treffers van Viktor Van Riet (57' en 67') liepen de Pintenaars verder uit tot 4-0. Ook de onvermijdelijke Thibo Moors deed zijn duit in het zakje. Met twee goals in een handvol minuten (67' en 70') stond het plots 6-0. SK pikte in deze dolle periode uiteindelijk ook zijn goaltje mee. Kevin Mutz tekende de eerredder aan (73' 6-1).

Plots stopte de scoringsmachine en was het vuur uit de match.

Mogelijks volgende zondag meer van dat. JV A gaat dan op bezoek bij rode lantaarn FC Gent City. Aftrap om 14u.30 in de Koestraat in Merelbeke.

Door puntenverlies van de subtoppers VV 9000 Gent en FC Destelbergen B lopen De Pinte en Latem B verder uit. De buren zullen het onder elkaar moeten uitvechten, maar dat is geen nieuws meer.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Andreas Vandekerckhove, Nathan Bruynoghe, Rob Van Den Berghe, Thibo Moors, Arne Tillieu, Viktor Van Riet, Tom Meulemans, Simon Coene, Arthur Matthijs.

TOP 5 VIERDE PROV. B:

1. De Pinte A 12 wedstrijden/32 punten;

2. Latem B 11/29;

3. VV 9000 Gent 11/22;

4. FC Destelbergen B 12/22;

5. Tenstar Melle 11/19.                                                                           (EricSn)