De Pinte A ook voorbij kaap FC Destelbergen B

FC DESTELBERGEN B 2 - DE PINTE A 4

Opnieuw knikkerde JV A een dichte achtervolger uit de kop van de rangschikking. Enkel Latem B en Tenstar Melle, beiden één wedstrijd minder gespeeld, resten nog.

Niet dat het vanzelf ging in Destelbergen, pas in de 82' lag de overwinning vast na een vierde Pints doelpunt via Arne Tillieu.

Thibo Moors zette zijn ploeg al snel op voorsprong (13' 0-1), maar de reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Kay Dobbelaer scoorde eerst op het kwartier de gelijkmaker (1-1), om dan in de 33' Destelbergen op voorsprong te brengen (2-1).

Na 37' moest Lucas Algoed de plaats van Jary Haeck in de Pintse defensie innemen. Kort daarna lukte Thibo Moors zijn 10de doelpunt van het seizoen en bracht JV langszij (39' 2-2).

Geen wijzigingen aan de ploeg bij de start van de tweedehelft. Bijna een uur ver kwamen de bezoekers terug op voorsprong. Nathan Bruynoghe zorgde voor de 2-3 (57').

Coach Davy Hautekeete bracht achtereenvolgens Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele en Arne Tillieu in de ploeg. Deze laatste zorgde voor de geruststellende 2-4-stand. Opnieuw winst voor leider De Pinte A!

Scheidsrechter Ümit Battal haalde liefst achtmaal een gele kaart boven, gelukkig slechts tweemaal voor JV (Rob en Laurens).

Zaterdag aanstaande, 23 oktober om 19u.30, hoopt men de zegereeks verder te zetten. Dan is VSV Gent B te gast op Moerkensheide.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Arne Tillieu, Benjamin Martens, Lucas Algoed, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 IN 4de PROVINCIALE B:

1. De Pinte A 7 wedstr./19 punten;

2. Latem B 6/16;

3. Tenstar Melle 6/15;

4. Gijzel-Oosterzele B 7/15;

5. FC Destelbergen B 7/13.                                            (EricSn)