De Pinte A maakt snel komaf met tegenstander

DE PINTE A 5 – FC DAMPOORT 1

Tot zaterdag was de ploeg van de Dampoort een van de revelaties in de reeks. Een gedeelde derde plaats met amper twee punten minder dan het leidersduo JV A en Latem B. Kenners wezen er wel op dat de Gentenaars, die hun thuiswedstrijden op het terrein aan de Koestraat in Merelbeke spelen, een eerder gemakkelijk programma hadden afgewerkt bij de seizoensstart. Toch moet gezegd dat tegen Latem B een gelijkspel werd behaald. Hoe dan ook, coaches Davy Hautekeete en Timothy De Witte zullen hun poulains ongetwijfeld gewaarschuwd hebben voor onderschatting van de tegenstander en dàt hebben ze zeker niet gedaan.

Opnieuw weinig wijzigingen in de Pintse ploeg. Enkel Benjamin Martens was er weer bij, Jorrit Heymans niet. De thuisploeg speelde voor de gelegenheid in wit-zwarte uitrusting, de bezoekers in het rood.

De start was volledig voor De Pinte. De eerste tien minuten raakten de mannen van de Dampoort niet over de middenlijn. Bovendien scoorde JV snel en dat via Rob Van Den Berghe (4' 1-0). Het eerste halfuur bleef het éénrichtingsvoetbal met uiteindelijk een tweede doelpunt tot gevolg. Bram De Borchgrave verdubbelde de voorsprong (31' 2-0).

Kort voor rusten had het 3-0 moeten zijn. Een vrijschop van Tibo Haeck spatte van de ene doelpaal op de andere maar overschreed tot ieders verbazing de doellijn niet.

OPVALLEND TEGENDOELPUNT

FC Dampoort graafde zich ook in de tweede helft niet in en probeerde met enkele individuele acties weerwerk te bieden. Toch bleef het klasseverschil opvallend. Op de 50' liep De Pinte verder uit. Otto Rabaey mocht een vrije trap nemen en met een mooie krul verdween de bal opnieuw voorbij doelman Bilal Arici in het doel (50' 3-0). De bezoekende keeper had voor de rest van de match duidelijk problemen met de rug.

Enkele minuten later veegde Dampoort de “0” van het scorebord met een merkwaardig doelpunt. Ceylan Güner legde aan vanop een 40tal meter waarna met een grote boog het leder over JV-keeper Robbe Buys in doel verdween. Terecht applaus in de tribune en 3-1 (52').

Het tegendoelpunt wijzigde niets aan het spelbeeld. Aanvoerder Laurens Elias en zijn manschappen waren niet onder de indruk en bleken niet te stoppen. Soms werd er al eens vergeten een pass naar de vrijstaande maat te geven, maar in zo'n wedstrijden wil iedereen wel eens scoren. Bram had een dikke kans om een tweede keer te prikken doch zijn kopbal ging over een leeg doel. Topschutter Thibo Moors hebben we nog niet vernoemd. In de 78' kwam zijn “moment de gloire” nadat Otto in de “16” foutief werd gestopt. Thibo knalde de bal vanop de stip hard tegen de netten (4-1).

De ingevallen Arne Tillieu had pech toen zijn afstandsschot op de doelpaal belandde. Aan de overkant voorkwam doelman Robbe Buys een tweede Gents doelpunt met een flinke duik in de hoek.

De kijkers werden verwend tot het einde. Vijf minuten voor tijd kreeg JV een nieuwe strafschop, ditmaal na fout op Fabrice Vanden Abeele. Voor het eerst dit seizoen bleef Thibo Moors in gebreke. Toch zou het nog snel 5-1 worden toen Benjamin Martens een sprintje plaatste op rechts en de bal netjes in doel deponeerde.

Volgende opdracht zondag aanstaande 17 oktober op het terrein van FC Destelbergen B. Aftrap om 15 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Nathan Bruynoghe, Arthur Matthijs, Thibo Moors, Otto Rabaey, Andreas Vandekerckhove, Arne Tillieu, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 in VIERDE PROV. B:

1. De Pinte A 6 wedstr./16 punten;

2. Latem B 5/13;

3. FC Destelbergen B 6/13;

4. Tenstar Melle 5/12;

5. VV 9000 Gent 6/12.                                                          (EricSn)