De Pinte B strijdend ten onder

FCLC RONSE 2 - DE PINTE B 0

Deze keer stond de verste verplaatsing op het programma, FCLC Ronse, die hun thuismatchen spelen op het terrein van KSK Ronse (2de amateur). De Ronsenaren startten hun seizoen met een 6 op 6, scoorden 10 keer en kregen er slechts 2 tegen, op papier een stevige tegenstander. De jongens van JV kwamen aan de aftrap met een nieuw centraal duo na de schorsing van Joran Dedapper vorige week en de lichte blessure van Karel Hellebaut. Thibaut Van Riet en Maxime Ooghe stonden klaar om hun te vervangen. Joren Engelbeen kreeg zijn eerste basisplaats na zijn sterke prestaties bij de beloften, ook Viktor Van Riet, Ben Achtergaele en Gilles Verlinden stonden terug in de ploeg.

DEKSEL OP DE NEUS

JV mocht de aftrap voor zijn rekening nemen en dit was dan ook direct het begin van een goeie openingsfase, men kreeg enkele lichte kansen maar hielden vooral de bal in de rangen. Ronse was een klein beetje verdoofd want dit hadden ze ongetwijfeld niet zien aankomen. Na 10 min. kregen de bezoekers echter het deksel op de neus na een miscommunicatie achterin van Stephen De Neve, misinschatting van een voorzet en de nummer 9 krijgt zo vrije passage om de bal in doel te verwerken, Julian Vermassen was kansloos. Onverdiend maar wel de harde realiteit (1-0).

Nadien herpakte de ploeg zich wel goed en het ging goed over en weer, de wedstrijd lag in evenwicht en er kwamen kansen aan beide kanten. De thuisploeg creëerde hun kansen via individuele acties en directe dreiging richting doel. De bezoekers zochten dan iets meer de combinatie en probeerden de flanken iets meer te benutten. Arne Van Craen was in de eerste 30 minuten de grootste dreiging en hij kwam dan ook met de grootste kans voor de rust nadat hij alleen voor doel werd gezet door een splijtende pass van Robbe Van Hoecke. Arne twijfelde voor doel en het schot was niet overtuigend genoeg. Jammer, want het had een mooie beloning geweest voor zichzelf en voor de ploeg. Julian moest voor rust zijn beste reddingen naar boven halen. Vanachter stak de bal mooi tussendoor voor de goalgetter van Ronse, Mahli, maar Julian stond goed op te letten en pakte uit met een geweldige reflex, juist genoeg om de bal tegen de deklat te duwen en de verdediging was bij de pinken om de bal in 2de instantie weg te werken. Viktor kreeg nadien nog een kans die hij zelf creëert na goed stoorwerk van Joren Engelbeen onze spits werd tot 2 keer goed teruggehaald/verstoort. 1-0 was dan ook de ruststand. Fysiek in orde!

GEEN VERDIENDE GELIJKMAKER

In de tweede helft waren de jongens van De Pinte gebrand op een deftig resultaat en zouden er dan ook alles aan doen om dit te verwezenlijken. Het tempo werd opgedreven en het was al snel duidelijk dat dit het zwakke punt was van de thuisploeg, voetbal technisch zeker de betere ploeg maar fysiek en loopvermogen was voor JV. We kregen iets meer kansen dan de thuisploeg die in de openingsfase van de 2de helft niet tot aan het doel van Julian kwam. Joren, die voor de eerste keer start bij de B-kern, maakte de rechtsachter van de Ronsenaren het leven zuur en vaak werd de actie van daaruit opgezet. Maar al snel bleek het de dag te zijn van net niet, vaak was de laatste pas juist iets te hard of te onnauwkeurig of hadden we ook gewoon een beetje ongeluk.

Net voor het uur werden Arne en Ben afgelost door Naïm Langeraert en Ralph Hulshof om wat extra drive en frisheid in de ploeg te brengen. FCLC toonde al eerste signalen van vermoeidheid en lichte krampen begonnen op te komen, het signaal voor De Pinte om nog eens extra door te duwen. We kregen enkele lichte kansen aan de rand van de 16 maar in de 16 waren we net te weinig aanwezig. Na 60 minuten probeerde de thuisploeg het spel wat te breken door eens wat langer tijd te nemen bij een inworp of een uittrap en ze lokte slim een fout uit waardoor de jonge gasten van JV uit hun ritme kwamen.

In de slotfase van de wedstrijd probeerden de rood-witten nog een versnelling hoger te schakelen en namen nog meer risico in hun spel. Er kwamen enkele kleine kansen uit via Naïm, Viktor en Joren maar te weinig om de verdiende 1-1 op het bord te zetten. Doordat de bezoekers meer risico namen kwamen er meer mogelijkheden voor de thuisploeg om op de counter te spelen en hier maakten ze dan ook goed gebruikt van. Maxime en Thibaut werden vaak op de proef gesteld maar stonden secuur te verdedigen met ondersteuning van Gilles en Stephen, de verdediging en de ploeg waren op weinig foutjes te bespeuren. Lefranc kreeg wel nog de grootste kans om de voorsprong te verdubbelen maar ook hier pakte Julian uit met een goeie redding.

Minuut 91. JV sleepte nog een corner uit de brand in de absolute eindfase van de wedstrijd en de coach liet de keeper mee oprukken om zo wat extra lengte en kopkracht te verkrijgen voor doel. Jammer genoeg werd het niet opgemerkt door Stephen die nog in het momentum en adrenaline zat van de eindfase en zo het overzicht niet bewaarde. Hij speelde de bal kort naar Simon Coene die eigenlijk onderweg was om de corner te trappen, balverlies en op de counter scoorde de thuisploeg nog de 2-0. Een hard verdict maar het zij zo. You win and lose as a team. Als ploeg hebben we alles gegeven en toch, samen met FCLC Ronse en de arbiter van dienst, een mooie partij gespeeld.

Vrijdag wacht de enige thuisderby van de B-kern tegen Nazareth-Eke B en na de 0 op 6 zullen we zeker gebrand zijn om nog eens de 3 punten te pakken!

MAN VAN DE MATCH: Joren Engelbeen.

DOELPUNTEN: 1-0 Daoud Mahli, 2-0 Dylan Lefranc.

JONG & VLUG SPEELDE MET: Julian Vermassen, Stephen De Neve, Maxime Ooghe, Thibaut Van Riet, Gilles Verlinden, Ben Achtergaele, Arne Van Craen, Simon Coene, Viktor Van Riet, Robbe Van Hoecke, Joren Engelbeen, Thibaud Debuyserie, Ralph Hulshof, Luka Geldof, Naïm Langeraert.                                                                                                                                                                                              (JoachimVR)