De Pinte B sluit aan met 6 op 6

VOLKEGEM B 2 - DE PINTE B 3

Op vrijdagavond stond deze keer de verplaatsing naar VV Volkegem op de planning. JV B zou JV B niet zijn moesten er niet een drietal wijzigingen gebeuren in het elftal. Lukas Penders verdween uit de 15 door een lichte blessure op training waardoor Robbe Van Hoecke terug mocht starten. Guillaume Wattyn werd aan de aftrap verwacht maar in de opwarming schoot er iets in de linker adductor waardoor Joren Engelbeen onverwachts in de punt stond. JV B kreeg nog een 43ste speler op het wedstrijdblad, Rob Van Den Berghe. De wedstrijdcondities waren verre van ideaal te noemen door het veld en de slechte verlichting.

Goed, we gingen aan het voetballen en het waren de bezoekers die het best uit de startblokken schoten. Ondanks het viermans middenveld van Volkegem konden we toch vaak de combinatie vinden via onze driehoek in het midden. De grootste ruimtes lagen wel op de zijkant. Pieter Lecompte en Arno Ooms kregen een boulevard voorgeschoteld en konden daardoor vaak opschuiven en eventueel zorgen voor een voorzet. De gevaarlijkste mannen op het veld waren dan weer Arne Van Craen en Rob. Zij kwamen met de beste kansen in het openingskwartier, elk kregen ze de kans om de 0-1 op het bord te zetten maar de keeper van Volkegem was gebrand om zijn netten schoon te houden.

De thuisploeg voerde hierna de druk op en het kwam meer en meer in de wedstrijd. Doelman Julian Vermassen stond aandachtig mee te voetballen waardoor de aanvallen er niet echt uitkwamen van de thuisploeg. Na 25 minuten was het dan toch prijs voor de bezoekers. JV met een scherpe counter na balverlies op het middenveld van Volkegem, de bal kwam tot bij Arne die Rob aanspeelde in de loop, die werkte proper af tussen de benen van de keeper. 0-1 na 25 minuten. Nadien kregen we terug hetzelfde beeld van de openingsfase. JV B met veel balbezit, ruimte op de flanken maar de druk bleef wel aanhouden van de thuisploeg. Julian moest nog uitpakken met een mooie parade enkele minuten voor rust en dat was dan ook direct de grootste kans voor de thuisploeg. Net voor rust ook nog een bizarre fase, Rob snoept de bal af van de keeper maar de scheidsrechter fluit direct af. Bizar, maar we gingen dus rusten met 0-1.

JV B TREKT AAN HET LANGSTE EIND

In de tweede helft kwam Volkegem sterk uit de kleedkamer. Het team duwde nog meer naar voor en maakte nu zelf gebruik van de ruimte op de flanken. Ze wonnen vaak de tweede bal al moeten we toegeven dat er af en toe wel een portie geluk bij kwam kijken. Maar geluk dwing je af, dus dit was volledig de verdienste van de thuisploeg. Terwijl de verdediging van JV scherp en goed stond te verdedigen, kreeg VV Volkegem toch enkele kansen. Julian pakte terug uit met twee goeie reddingen waardoor het voordeel voor de bezoekers bleef staan op het scorebord.

De eerste twintig minuten waren zeker en vast voor de thuisploeg dus het was tijd om wat wissels door te voeren. Op het uur mocht Ben Achtergaele in de ploeg komen voor Robbe Van Hoecke en even later mocht de tweeling Geldof hun invalbeurt maken voor Joran Dedapper en Joren. Jong & Vlug probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken en dat lukte ook. Onze flankverdedigers werden weer meer opgezocht, die terug hun meters konden maken en we waren het gevaarlijkst met de voorzet.

Even later was het dan terug prijs. Pieter kwam voor de 34ste keer opzetten aan de linkerkant en kon deze keer de perfecte voorzet afleveren voor Rob die zijn tweede van de avond maakte, een mooie linkse volley in één tijd. Met nog 10 minuten op het scorebord leek de wedstrijd gespeeld maar niets was minder waar. JV B pakte te gemakkelijk tegendoelpunten en zeker na een gemaakt doelpunt in hun voordeel. En ook nu was dit weer het geval, amper een minuut later werd de bal lang gespeeld naar de nummer 10 die tussen Karel, Thibaut en Ben de bal over Julian wipte. Jammer, maar hierdoor geloofde Volkegem direct terug in hun kansen.

De thuisploeg wou niet zomaar hun vel verkopen en duwde nog door in de laatste 10 minuten. Enkele momenten later was het dan ook zover, een warrige fase achterin waardoor de bal in de voeten kwam van de nummer 11 en die werkte beheerst af in de korte hoek. Het scorebord stond weer gelijk met nog 5 minuten te spelen.

De rood-witten waren niet naar Volkegem afgereisd om zomaar de 3 punten uit handen te geven. JV zette hun slotoffensief in en deze keer stond het geluk eens aan de kant van de bezoekers. Pieter zette de aanval in en de bal kwam zo tot bij Rob, hij legde hem panklaar voor Luka Geldof en die werkte de bal, via een lichte afwijking, netjes over de keeper van de Volkegem. 2-3 met nog 5 minuten te spelen. Het beloofde nog een spannende 5 minuten te worden maar de bezoekers knokten tot op het einde van de wedstrijd om de 3 punten mee naar huis te nemen. En dat lukte ook. Een uitoverwinning tegen een ploeg die lager geklasseerd staat dan verdiend.

Volgende week komt Sparta Bevere op bezoek en met een 9 op 9 kan JV B zich nestelen tussen de toppers! Dat belooft alleszins voor vuurwerk!

MAN VAN DE MATCH: Rob Van den Berghe.

DOELPUNTEN: 0-1 Rob Van den Berghe, 0-2 Rob Van den Berghe, 1-2 Lowie De Vos, 2-2 Maris Mabilde, 2-3 Luka Geldof.

DE PINTE SPEELDE MET: Julian Vermassen, Arno Ooms, Thibaut Van Riet, Karel Hellebaut, Pieter Lecompte, Joran De Dapper, Arne Van Craen, Simon Coene, Robbe Van Hoecke, Rob Van Den Berghe, Joren Engelbeen, Guillaume Wattyn, Ben Achtergaele, Milan Geldof, Luka Geldof.

LINKERKOLOM 4de PROVINCIALE C:

1. Jong Zulte 8 wedstr./19 punten;

2. FCLC Ronse 8/19;

3. FC Petegem-a/d-Schelde 8/17;

4. Opbrakel 8/16;

5. Huise-Ouwegem 8/15;

6. De Pinte B 8/13;

7. Nazareth-Eke B 7/12;

8. Mater 7/12.                                                                 (Joachim VR)