De Pinte B onderuit tegen potig Petegem-Schelde

PETEGEM-a/d-SCHELDE 3 - DE PINTE B 1

Op het programma stond deze keer de verplaatsing naar Petegem-aan-de-Schelde, stevige tegenstanders die het fysieke spel niet uit de weg gaan. Coach Van Riet kwam met zoveel mogelijk ervaring aan de aftrap en koos voor Karel Hellebaut en Lieven De Keukeleire in de verdediging waardoor Joran Dedapper een rijtje vooruit schoof en Arno Ooms uit de ploeg verdween. Guillaume Wattyn mocht dan weer aan de aftrap verschijnen ten koste van Joren Engelbeen.

De beginfase van de wedstrijd was dan ook het verwachte spelbeeld, weinig voetbal en stevige duels. JV kwam niet in zijn ritme en kon de bal moeilijk in eigen rangen houden, Petegem daarentegen liet direct voelen wie de thuisploeg was en wie de bezoekers. Alhoewel het eerste kwartier voor Petegem was kregen de youngsters van JV een paar kleine kansen op de counter. Guillaume kon eenmaal besluiten op doel en even later miste Viktor Van Riet de bal op een haar bij een strakke voorzet van Arne Van Craen.

Na 11 minuten mocht Julian Vermassen zich jammer genoeg voor de eerste keer omdraaien na slecht uitvoetballen van zichzelf, de nummer 9 was aandachtig en zat er met een kattenpootje tussen en werkte zelf beheerst af. De thuisploeg bleef gevaarlijk op stilstaande fases, 2-3 minuten later kregen ze de kans om 2-0 voor te komen op een corner maar de bal werd recht op Julian gekopt. Hier kwam De Pinte goed weg. Na 15min begon het wedstrijd licht te kantelen, JV begon de voetballende oplossing te zoeken en kwam zo beter in de wedstrijd. De rood-witten konden de bal langer in eigen rangen houden en kregen enkele kansen.

Pieter Lecompte, Ben Achtergaele en Joran Dedapper probeerde hun beste afstandsschot uit hun hoed te toveren maar konden helaas niet op doel besluiten. Petegem kwam niet echt meer tot kansen en geraakte licht gefrustreerd in de duels, de intensiteit van sommige interventies waren op het randje en tot grote verbazing liet de scheidsrechter van dienst dit toe. Enkele jongens werden hard aangepakt en het spel lag dan ook vaak stil. In minuut 40 kwam Jong en Vlug helemaal terug in de wedstrijd na een geniale assist van Ben op Arne die zijn 3de van het seizoen binnenprikte en zo alleen topschutter wordt bij het B elftal. Proper afgewerkt en JV was back in the game. Juist voor de rust werd Pieter nog hardhandig aangepakt door twee man en ook dit verdiende een ander kleur dan geel. Petegem ontsnapte door het oog van de naald. Rust geblazen.

TWEEDE HELFT OM RAP TE VERGETEN

In de tweede helft kantelde de wedstrijd terug volledig in het voordeel van Petegem-a/d-Schelde. De Pinte begon met de lange bal te spelen en in tegendeel met wat we toonden in de eerste helft, was dit wat Petegem wou. Verder dan een voorzet/schot van Arne kwam JV niet meer aan het doel van Petegem. Hierdoor kwamen er een hele reeks kansen voor de thuisploeg, de gevaarlijkste op corners. Robbe en Matisse werden op het middenveld ingebracht voor Simon Coene en Ben.

We maken even een sprong naar minuut 70, daar kwam de nummer 12 met de grootste kans van de wedstrijd maar Julian pakte hier uit met een enorme save, op dat moment hield hij ons nog in de wedstrijd. In minuut 72 kreeg de thuisploeg dan ook corner 238 en scoorde hier op dan ook de verdiende 2-1.

Ook nadien maakte JV de klik niet om terug voetballend de oplossing te zoeken en werd elke bal die Julian mocht plukken, lang getrapt richting de stevige defensie van Petegem. In de slotfase van de wedstrijd mochten Joren Engelbeen en Lukas Penders nog invallen voor Guillaume en Arne maar helaas bracht dat niet veel verandering aan het wedstrijdbeeld. Lukas drukte eenmaal af met een afstandsschot, echter ook dit schot was niet voldoende om gevaar te creëren. In de allerlaatste minuut maakte Joran ook nog een penaltyfout zodat de rechtsachter van de thuisploeg nog de 3-1 eindscore op het bord kon zetten. Zoals eerder gezegd, een tweede helft om rap te vergeten.

Vrijdag komt Zegelsem op bezoek, dat voorbije weekend zijn eerste overwinning heeft behaald op het veld van Nazareth-Eke.

MAN VAN DE MATCH: Arne Van Craen.

DOELPUNTEN: 1-0 Andres Tenteniez, 1-1 Arne Van Craen, 2-1 Kevin Van Synghel, 3-1 Brecht De Coker.

DE PINTE SPEELDE MET: Julian Vermassen, Lieven De Keukeleire, Thibaut Van Riet, Karel Hellebaut, Pieter Lecompte, Joran Dedapper, Arne Van Craen, Simon Coene, Viktor Van Riet, Ben Achtergaele, Guillaume Wattyn, Matisse Busschaert, Robbe Van Hoecke, Lukas Penders, Joren Engelbeen.

LINKERKOLOM 4de PROVINCIALE C:

1. FCLC Ronse 6 wedstr./16 punten;

2. Huise-Ouwegem 6/15;

3. Jong Zulte 6/13;

4. Petegem-a/d-Schelde 6/11;

5. Opbrakel 5/10;

6. Mater 6/9;

7. Sparta Petegem B 5/7;

8. De Pinte B 6/7.                                                         (JoachimVR)