Verongelijkte provinciale clubs trekken naar het BAS

(Artikel van "jug" in dagbladen Het Nieuwsblad/De Gentenaar)

Verschillende provinciale clubs uit diverse provincies (waaronder Massemen dat samen met JV De Pinte degradeert uit 3de provinciale B) groepeerden zich en stappen naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de stopzetting van de competitie. Het gaat om teams die nog kampioen konden spelen, de promotie konden afdwingen of de degradatie konden vermijden. Ze namen met Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer twee gerenommeerde advocaten in de arm.

De verongelijkte clubs vinden dat er zonder overleg is beslist om alle de reeksen te stoppen en de leider tot kampioen te kronen. Daarbij worden hun inziens de reglementen niet gerespecteerd. Sommige teams hadden niet evenveel wedstrijden of minder thuisduels.

Natuurlijk begrijpt iedereen wel dat deze coronacrisis voor een speciale situatie zorgt, maar dat rechtvaardigt niet dat de reglementering aan de kant wordt geschoven. De verwachting is dat ook clubs uit het amateurvoetbal en uit het zaalvoetbal zich nog aansluiten bij deze groep. De klacht is al ingeleid bij het BAS.

Krijgen deze (provinciale) clubs gelijk, dan kan dat ook een invloed hebben op de eventuele stopzetting van de Jupiler Pro League.