Stephanie Hillebrandt: financieel verantwoordelijke van JV

STEPHANIE HILLEBRANDT STREEFT NAAR 100% JV, FINANCIEEL GEZOND EN IN 3de PROVINCIALE.

Niet iedereen staat heel graag in the picture. Niet in het minst de volgende persoon in "De ketting van John". John nomineerde Stephanie Hillebrandt . Vermoedelijk na een diepe zucht, maar toch enigszins vereerd door de nominatie, kroop ze in haar pen.

Zoals zoveel vrijwilligers kwam je de club binnen omdat je kinderen wilden voetballen. Kan je even schetsen wat je sindsdien al allemaal deed in de club?

Stephanie : "In 2010 is mijn oudste zoon beginnen voetballen bij de U6. Na 1 jaar had ik de smaak helemaal te pakken als vrijwilliger van JV De Pinte en ondertussen heb ik reeds verschillende taken uitgevoerd: 6 jaar ploegafgevaardigde tot 2017, tornooiverantwoordelijke van 2014 tot 2019, ik ontfermde mij over het jeugdsecretariaat van 2015 tot 2020 en sinds 2018 ben ik kledijverantwoordelijke en financieel verantwoordelijke. "

Op dit moment ben je financieel verantwoordelijke. We zijn een financieel gezonde club, en daar heb je een grote en gewaardeerde verantwoordelijkheid in. Wat zijn de gevaren de komende jaren? Waar moeten we op letten om het voetbal voor iedereen betaalbaar te houden, het financieel plaatje elk jaar rond te krijgen én toch altijd kwaliteit te kunnen bieden?

Stephanie : "Het lidgeld van een jeugdspeler vertegenwoordigt ongeveer 70% van de kostprijs van een jeugdspeler. Dit betekent dat sponsoring en kantine/evenementen een zeer belangrijke bron van inkomsten zijn. Sponsoring in deze onzekere tijden is meer dan ooit een uitdaging. Momenteel kunnen we stellen dat deze inkomsten ongeveer 15% van de kost van een jeugdspeler dekken. De overige 15% wordt gedekt door de inkomsten uit de kantine & evenementen. Helaas stellen we vast dat ouders steeds minder tijd hebben om eens in de kantine te blijven ‘plakken’ maar ook de deelname aan bijv. het jaarlijkse eetfestijn, de verkoop van de koekjes vertonen een dalende lijn. Vijf jaar geleden bracht een ‘koekenslag’ twee keer zoveel geld in het laatje, een eetfestijn drie keer zoveel… Het tij moet stilaan keren willen we het lidgeld op hetzelfde niveau behouden. "

Wat zou jij nog willen meemaken bij JV?

Stephanie : "Een 100% JV ploeg, financieel gezond, die steevast terug te vinden is in de linkerkolom van het klassement in 3de provinciale."

In vele gezinnen voert de man het hoge woord als het over voetbal gaat. Niets daarvan bij jullie. Stijn haalt geen punt als jullie over voetbal zouden quizzen tegen elkaar. Was je als kind al geïnteresseerd in voetbal?

Stephanie : "Ik ben opgegroeid in een kleine dorpje met enkel en alleen jongens als speelkameraadjes. Voetballen en BMX’en waren dan ook dagelijkse activiteiten. Helaas konden meisjes nog niet aansluiten bij de ‘jongens’ploegen en er was ook geen meisjesploeg in de buurt. Veel verder dan voetballen in de schoolploeg en met de jeugdbeweging ben ik dus niet gekomen. Maar de voetbalmicrobe is dus wel in mijn kleren blijven zitten."

Favoriete Rode Duivel?

Stephanie : "Kevin De Bruyne, als kind keek ik op naar Luc Nilis."

Beste speler aller tijden?

Stephanie : "Cristiano Ronaldo, misschien niet het grootste talent maar wel een enorme inzet/motivatie."

Aan welk moment in het voetbal heb jij het meest plezier beleefd? Algemeen een moment (WK, EK, nationaal voetbal, jeugdherinnering,…), maar specifiek ook een moment bij JV.

Stephanie : "Het moment waarop ik (als enige meisje op het veld) met de schoolploeg de enige goal van de wedstrijd scoorde. Bij JV De Pinte is dit de eindrondewedstrijd in Okegem waarin Laurens Elias als invaller de wedstrijd doet kantelen en Jary Haeck in de slotminuten van de verlengingen JV De Pinte naar de finale van de eindronde schiet.