Provinciaal voetbal voor eerste elftallen, reserven en jeugd beëindigd

DEGRADATIE VOOR EERSTE ELFTAL JV

EERSTE BELOFTEN ZIJN KAMPIOEN

Vrijdag is beslist dat er in het jeugd- en amateurvoetbal niet meer zal gevoetbald worden dit seizoen. Het amateurvoetbal, dat zijn alle afdelingen onder de eerste klasse A en de eerste klasse B.

De beslissing is genomen door de Crisiscel Corona en de Voetbalbond (KBVB), waarin de Pro League, de KBVB en de Vlaamse en de Waalse vleugel van het amateurvoetbal vertegenwoordigd zijn. In het belang van de volksgezondheid besliste de crisiscel dat alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop worden gezet. Er zal dus geen enkele wedstrijd meer gespeeld worden. De maatregel geldt ook voor de Youth Elite.

De kampioen, de stijgers en dalers worden bepaald op basis van de stand op 12 maart. Er werd met een coëfficiënt gewerkt als er teams meer of minder wedstrijden dan hun reeksgenoten hebben afgewerkt.

Eindrondes of testwedstrijden worden niet gespeeld.

Omdat er in de derde amateursklasse geen Oost-Vlaamse daler is zijn er ook geen bijkomende dalers in alle provinciale reeksen.

In eerste provinciale wordt ook de interprovinciale eindronde niet afgewerkt. Bambrugge promoveert hierdoor als beste tweede van alle provincies. Dit heeft als gevolg dat er in tweede provinciale 2 extra stijgers, in derde provinciale 3 extra stijgers en in vierde provinciale op zijn minst zeven extra stijgers zijn.

In vierde provinciale zal het aantal promovendi nog oplopen. Vooreerst stopt Windeke met de eerste ploeg in tweede provinciale. In derde stopt Zandbergen met zijn activiteiten en degradeert Donk vrijwillig naar vierde. Naast de kampioenen kunnen er op zijn minst nog 8 bijkomende ploegen promoveren (5 tweedes en 3 beste derdes).