Niels Dekimpe wordt sportief verantwoordelijke van JV De Pinte

Zijn actieve voetbalcarrière was mooi, maar net iets te kort. Een pijnlijke heup gooide roet in het eten. Maar net zoals zijn vader en nonkel vroeger, stopt zijn engagement niet als zelf voetballen niet meer lukt. Na een jaartje nadenken en rondkijken, neemt Niels Dekimpe de functie op van sportief verantwoordelijke van de club, maar ook specifiek van de bovenbouw-ploegen.

1) Hoe heb je JV De Pinte leren kennen en welke "functies" had je er al ?

Ik speelde in het eerste elftal van 2007 tot 2010. Gedurende die periode was ik ook jeugdtrainer in de onderbouw. Na een periode bij KVV St.-Denijs ben ik in 2018 opnieuw in De Pinte terecht gekomen waar ik nog één seizoen in het eerste elftal heb gespeeld.

2) Wat zou je willen verwezenlijken in je nieuwe functie?

Als JC van de bovenbouw wil ik vooral aandacht schenken aan de opvolging van de jeugdspelers. Gezien onze visie is het van groot belang om zorgzaam om te springen met onze eigen jeugd. Door middel van evaluatie moeten we in staat zijn om een totaalbeeld te creëren van iedere speler. Zo kunnen we jongens met potentieel laten doorstromen naar de postformatie. In ruil verwachten we engagement en de juiste ingesteldheid van de spelers. Het is immers niet altijd de meest getalenteerde speler die doorbreekt. Als sportief verantwoordelijke had ik graag deze lijn doorgetrokken over de volledige jeugdopleiding. Het aanstellen van gediplomeerde trainers en het behouden van een provinciaal label moet ons in staat stellen om op lange termijn hier van de vruchten te plukken.

3) Je toont in je engagement een hart voor de club te hebben. Wat spreekt je aan in onze club?

De 100% JV-visie is wat mij aanspreekt in deze club, een club voor en door Pintenaren.

4) Dromen mag, en moet zelfs. Welke droom heb je nog in het voetbal?

Onze jeugdopleiding uitbouwen tot één van de betere uit de regio is waar ik van droom. Dit in combinatie met een eerste elftal dat op een niveau speelt waar het thuis hoort.

5) Wie is je favoriete Rode Duivel?

Thomas Meunier. 

6) Wie is je favoriete speler aller tijden?

Ricardo Kaka.

7) Aan welk moment in het voetbal heb jij het meest plezier beleefd?

Het mooiste moment uit mijn actieve loopbaan als speler is ongetwijfeld de eindrondewedstrijd op HO Kalken die ons de promotie naar 3de provinciale opleverde. Als supporter kan ik enorm genieten van het kameraadschap dat ons eerste elftal uitstraalt, zowel op als naast het veld.

8) Welke medewerker/supporter/speler/... van JV verdient wel wat aandacht en moeten wij aan wat vragen onderwerpen?

Lucas Algoed, een speler die er in 2 seizoenen in geslaagd is om publiekslieveling te worden.

Succes Niels!                         (Maarten Haeck)