Na maatregelen Voetbal Vlaanderen: zo voetbalt jeugd op Moerkensheide...

Gisterenavond besliste Voetbal Vlaanderen om de competities voor volwassenen stil te leggen. Zie ook https://www.voetbalvlaanderen.be/.../voetbal-vlaanderen...

De jeugdcompetities gaan verder.

De kantine mag open blijven, de kleedkamers gaan toe, ook bij trainingen.

In het protocol wordt voorzien dat er een uitzonderingsregel is bij slechte weersomstandigheden en onder bepaalde voorwaarden, maar dat is dit weekend niet van toepassing. Het blijft droog. Er moet ook nog afgetoetst worden of de uitbater van het gebouw de uitzondering toelaat.

We organiseren zo snel mogelijk dat de wedstrijdkledij tot bij de spelers geraakt zodat de kinderen reeds in spelersuitrusting naar de wedstrijd kunnen komen.

Er zullen enkele terreinwijzigingen en 1 uurwijziging (U17A naar 15u.30) zijn zodat we gebruik van het kunstgras optimaliseren. Op die manier vermijden we zoveel mogelijk dat de spelers vuil worden. Verdere communicatie volgt nog.

Er worden ruimtes voorzien om de sportzak tijdens de wedstrijd te plaatsen. Neem standaard toch ook een handdoek mee en extra kledij zodat men na de wedstrijd geen kou vat, of eventueel van kledij kan wisselen.

Het gebruik van de buitenbar wordt intensiever (zie match eerste elftal van afgelopen zaterdag). De trailer verhuist dichter naar het kunstgrasveld. Er wordt beschutting voorzien zodat men neerzittend, maar weliswaar buiten kan consumeren. Wie liever binnen zit, kan naar de kantine gaan.

Wij kunnen enkel bevestigen dat de thuiswedstrijden doorgaan. Men zal niet overal (alle) jeugdwedstrijden kunnen organiseren, dus hou PSD en andere communicatiekanalen in de gaten voor eventuele annulaties van uitwedstrijden.

Het is belangrijk dat onze kinderen kunnen verder sporten. Een ideale situatie is het niet, maar we mogen onszelf gelukkig prijzen dat er mogelijkheden zijn om het op te lossen. Bedankt aan iedereen die hieraan meewerkt om alles mogelijk te maken.