JV-geschiedenis in Oostkamp

Donderdag 1 juni 20u30. Promotie naar eerste provinciale. Het zou wat zijn. JV De Pinte wordt dit jaar 70 jaar en nog nooit speelden we in eerste provinciale. Ons team speelde een prachtig seizoen en moest nipt en onverdiend de duimen leggen tegen Dendermonde. Efficiency is a bitch. Rekenen op de Oostvlaamse ploegen in de interprovinciale eindronde dan maar. Niet zo leuk natuurlijk als zelf de promotie afdwingen, maar waarom niet?

Dus supporteren voor Avanti Stekene. De laatste kans voor hun. Ze moeten winnen op bezoek bij het ijzersterke Zwevezele met ex-profs als Tim Smolders en Stijn Minne om zeker te zijn. David tegen Goliath. Een gelijkspel is slechts voldoende als ook Lille vs Bierbeek onbeslist eindigt.

Geert Koeke. Peter Beyers. Trainer Steven. Ikzelf. We staan langs de lijn in Oostkamp, voor de gelegenheid de thuisbasis van Zwevezele. Licht nerveus. Wie weet. Als snel wordt duidelijk dat Zwevezele een pak talent in huis heeft. Kans na kans die al dan niet onbegrijpelijk gemist wordt door de thuisploeg. Aan de rust kon de wedstrijd al gespeeld zijn. 3-0 of 4-0 had zomaar gekund. En Lille staat voor, dus zij gaan nu door, althans aan de rust. Maar Bierbeek komt terug lees ik op twitter: 2-2. En Zwevezele blijft maar met de kansen morsen. Onze nieuwe held is de keeper van Stekene, die elke bal pakt. Maar het is ook Zwevezele die telkens mist. Ondertussen scoort Lille de 3-2. F***. En dan nog x aantal  kansen voor Zwevezele, het wordt onwaarschijnlijker met de minuut dat hier geen goal valt. Enkele minuten voor affluiten in Lille: 3-3. Het zal toch niet… Stekene blijft vechten. Het collectief lijkt het te winnen van het individueel talent. Afgelopen in Lille: 3-3. Nog enkele minuten in Oostkamp. En dan fluit de scheids. Eerste provinciale is een feit voor JV De Pinte!

De 4 JV’ers langs de lijn staan nog te trillen van de spanning. Het is gewoon gebeurd. We gaan naar eerste. Facebook, whatsapp, weet ik veel wat: de wereld mag het weten.

We schrijven geschiedenis, ja, mede dankzij Stekene, maar vooral dankzij zoveel mensen. Eerst en vooral natuurlijk de spelers die een uitstekend seizoen bijeenvoetbalden en tot de laatste snik vochten in de eindronde. De trainerstaf die er alles aan deed. Proficiat Erwin om steeds een zeer competitieve kern samen te stellen. Mijn andere collega bestuursleden die vaak in de schaduw blijven, maar die ook hun inzet nu zien beloond worden. De supporters, kantiniers, jeugdtrainers, alle vrijwilligers in het algemeen, de trouwe sponsors, het is voor iedereen een beloning. Een gevolg van hard werk, van overgave, van trouw, van passie, van engagement.

Iedereen mag deze pluim op zijn hoed steken. JV in eerste provinciale. Chapeau JV. 

Dit werd geschreven door een voorzitter van een EERSTEPROVINCIALER :) :)