John Vanhoorebeke: nieuwe jeugdcoördinator middenbouw (U10-U13)

WIL OOK HET MEISJESVOETBAL IN DE KIJKER ZETTEN

Niels Dekimpe startte bij zijn voorstelling als JC een kettinginterview. Hij duidde speler Lucas Algoed aan als volgende in "De Ketting van Niels". Dat komt er deze week nog aan.

John Van Hoorebeke start er ook eentje op. Als nieuwe Jeugdcoördinator van de middenbouw (U10 - U13) legden we hem dezelfde vragen voor. De vermelde persoon onderaan heeft de eer om "De Ketting van John" verder te zetten. Benieuwd hoe beide kettingen door onze club slingeren!

1. Dag John! Hoe heb je JV De Pinte leren kennen en welke "functies" had je al?

Alles bij JV de Pinte begon een beetje dankzij mijn zoon Victor, die aangesloten is tijdens de zomer van 2013. Vol enthousiasme ging hij voetballen. Als ouder probeerde ik waar mogelijk al wat mijn steentje bij te dragen. Al snel stond ik ook weer op het veld tussen de boys. De smaak kreeg ik nog meer te pakken na het volgen van de specifieke voetbalopleidingen bij voetbal Vlaanderen. Ondertussen heb ik een aantal trainerjaartjes achter de rug: dit in iedere leeftijdscategorie, 2 jaar onderbouw, 3 jaar middenbouw en dit seizoen de U15 boys.

2. Wat zou je willen verwezenlijken als JC? Of waar gaat je aandacht naartoe?

Heel graag samen de sportieve werking verder uitbouwen, hoe leiden we verder de jongens op die binnen +/- 15 jaar voor een eerste ploeg kunnen spelen. Een belangrijk item is ook om het meisjesvoetbal in JV echt in de kijker te gaan zetten.

3. Je toont in je engagement een hart voor de club te hebben. Wat spreekt je aan bij onze club?

De visie, de mensen rondom, de keuze om te kiezen voor een eerste ploeg met eigen jeugd. JV is een 2** ploeg dus iedere speler kan op zijn niveau spelen (nvdr John bedoelt dat we zowel op gewestelijk als op provinciaal niveau voetballen).

4. Dromen mag, en moet zelfs. Welke droom heb je nog in het voetbal?

Een match van onze eerste ploeg, voor de titel, die we natuurlijk winnen, met spelers die ik de revue heb zien passeren en - waarom niet - gekoppeld aan een wedstrijd van onze JV Ladies tegen de ... Gentse ladies.

5. Wie is je favoriete Rode Duivel?

Kevin De Bruyne. Op jongere leeftijd keek ik vooral op naar Marc Degryse, Enzo Scifo en Luc Nilis.

6. Wie is je favoriete speler aller tijden?

Ronaldo, el fenomeno,... maar een voorbeeld is voor mij nog steeds Andrès Iniesta.

7. Aan welk moment in het voetbal heb jij het meest plezier beleefd?

Als actieve speler eerst, maar daarna ook als trainer/supporter/... De mooie jeugdjaren bij KFC Evergem Center, een drietal keer kampioen kunnen spelen (toen kon dit nog) en ook de finale van de 'Cup van 't Volk' gespeeld bij de scholieren. Als trainer: iedere wedstrijd is een plezier maar een cupwedstrijd is toch voor een trainer & speler dat tikkeltje meer. Dan komt de passie nog iets meer naar boven. Zo hebben we al verschillende (top)wedstrijden kunnen meemaken!

8. Welke medewerker/supporter/speler/... van JV nomineer je voor "De Ketting van John"?

Waarom niet eens aankloppen bij Stephanie Hillebrandt?

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, boom, plant, buiten, close-up en natuur JOHN VANHOOREBEKE