Geen Hofman Sport Cup dit seizoen?

EERSTE SPEELDAG PROV. COMPETITIE GEPLAND OP 30 AUGUSTUS

(Artikel van Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

Woensdag besliste de Nationale Veiligheidsraad om alle sportwedstrijden tot 31 juli niet te laten doorgaan. Dit heeft onder meer gevolgen voor de start van de Hofman Sport Cup (Beker van Oost-Vlaanderen) en de Croky Cup (Beker van België). De eerste speeldag van beide competities is gepland op zondag 26 juli.

Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen mag/kan zelf geen beslissingen nemen om eventueel wijzigingen aan de speeldata door te voeren. Zij is hiervoor afhankelijk van Voetbal Vlaanderen die vermoedelijk voor alle Vlaamse provincies eenzelfde beslissing zal nemen. Er bestaat een grote kans dat de Hofman Sport Cup zal worden afgelast, waardoor alle provinciale ploegen zelf een volledig oefenprogramma zullen moeten samenstellen.

De eerste speeldag van de provinciale competitie is gepland voor zondag 30 augustus. De jeugdteams gaan van start op zaterdag 5 september.

De inschrijvingen voor de eerste ploegen in onze provincie moeten ten laatste op maandag 11 mei worden ingediend. Een week later kan er een voorstel voor de reeksindelingen worden uitgerold waartegen de clubs nog bezwaar kunnen aantekenen.

De eerste vijf speeldagen en/of de volledige kalender mag in de loop van juni worden verwacht.

De algemene provinciale vergadering zal dit jaar uitzonderlijk niet doorgaan. Het mandaat van alle herkiesbare leden werd automatisch met één jaar verlengd.