Er mag opnieuw gevoetbald worden in provinciale

VANAF 14 AUGUSTUS: VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN TOEGELATEN

JEUGDCOMPETITIE START IN HET WEEKEND 5-6 SEPTEMBER

PROVINCIALE COMPETITIES BEGINNEN IN HET WEEKEND VAN 12-13 SEPTEMBER

BEKER VAN OOST (HOFMAN CUP) AFGELAST

De sportsector en Vlaams minister Ben Weyts kwamen tot een akkoord over de doorstart van de sportbeoefening en competities.

Voetbal Vlaanderen besliste de jeugdcompetities te starten, zoals gepland, in het weekend van 5 en 6 september. De provinciale competities (met o.a. het eerste elftal van JV De Pinte) gaan van start tijdens het weekend van 12 en 13 september met de tweede speeldag. De eerste speeldag wordt afgewerkt op woensdag 11 november.

De competitie in eerste nationale (vroegere eerste amateurklasse) start tijdens het weekend van 26 en 27 september. De competities in tweede en derde afdelingen starten in het weekend van 19 en 20 september met de derde speeldag. De eerste en tweede speeldag worden zo snel mogelijk ingepland.

De eerste ronde van de Beker van België wordt tijdens het laatste weekend van augustus afgewerkt. De tweede, derde en vierde ronde worden tijdens het eerste, tweede en derde weekend van september ingepland. De Beker van Oost-Vlaanderen (Hofman Sport Cup) wordt afgelast.

Belangrijk is ook dat er vanaf vrijdag 14 augustus opnieuw vriendschappelijke wedstrijden en toernooien zijn toegelaten.

Het aantal toeschouwers (zonder spelers en begeleiders) blijft beperkt tot 200 (outdoor) en 100 (indoor).