Elf amateurclubs met klacht naar het BMA

REEKSINDELINGEN ONDER VOORBEHOUD

De 16 amateursclubs die een klacht tegen de Belgische Voetbalbond inspanden vinden vorige week bot. Het BAS was van mening dat hun vordering ongegrond was omdat het om een uitzonderlijke situatie (corona) ging. Dit betekent dat de rangschikkingen op 12 maart ook de eindstanden zijn.

De strijd is echter nog niet beslist want 11 van die 16 amateurclubs dienden een klacht bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) in. In dit kransje van 11 amateurclubs zitten er met DKW Evergem (2de provinciale), Eendracht Massemen en FC St.-Niklaas (beiden 3de provinciale, waarbij Massemen in 3B net na De Pinte eindigde) drie Oost-Vlaamse clubs. Het is nog niet duidelijk wanneer deze zaak zal worden behandeld.

De 11 clubs zijn van mening dat de competities niet werden afgewerkt en dat de rangschikkingen (van de Jupiler Pro League tot 4de provinciale) niet bepalend mogen zijn om degradanten aan te duiden. Hun zaak kan ook voor RS Waasland-Beveren gunstige gevolgen hebben.

"We gaan door tot het einde," zeggen de initiatiefnemers David Deuvaert (Massemen) en Herwig Hanssen (FC St.-Niklaas). "Wij stellen voor dat de nummers één en twee uit alle provinciale reeksen promoveren maar dat er geen degradanten zijn. Het is mogelijk dat er hierdoor een overtal aan ploegen in bepaalde reeksen is, maar dat is voor de opmaak van de kalender geen onoverkomelijk probleem. De Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen keurde voor de competitiestart het format voor de competitie goed. Men kan en mag van dit format dan ook niet eenzijdig afwijken."           (jp, dagblad De Gentenaar)