Wedstrijdverslag beloften tegen Elene/Grotenberge (+foto's)

DE PINTE 4 – ELENE/GROTENBERGE 2

De première voor het JV-voetbalseizoen 2017-2018 was vrijdagavond weggelegd voor de beloften. Op het kunstgrasveld van Moerkensheide staken ze van wal in de reservenreeks van eerste provinciale tegen fusieploeg Elene/Grotenberge. De Pintse jongeren, allen onder de 20 jaar, kregen versterking van één A-kernspeler, Cédric Buyck, die een belangrijke rol zou spelen in het wedstrijdverloop.

BOEIENDE MATCH

Onmiddellijk scherpe aanval van de thuisploeg. Een aandringen van Benjamin Martens werd in hoekschop verwerkt, die werd overgekopt door Pieter Lecompte. Aan de overkant volgden twee knappe reddingen van Pinte-doelman Robbe Buys. Beide ploegen namen om beurten het initiatief. Benjamin was de gevaarlijkste man bij JV maar scoren lukte vooralsnog niet. Spits Ruben Van De Kauter zat stevig in de greep van de bezoekende verdedigers.

Niet De Pinte, wel de spelers van de Zottegemse randgemeente kwamen op voorsprong. Balverlies in de voorhoede bij rood-wit lag aan de basis van een snelle tegenaanval die met een schuiver in doel door Arthur Lorré werd besloten (33' 0-1).

Al even onverwacht als het bezoekende doelpunt, lukten de mannen van coach Timothy De Witte de gelijkmaker. De ervaren Cédric Buyck zag vanop het middenveld Elene-doelman Taildeman enkele meters uit zijn doel staan en lanceerde een perfecte lob over de verraste keeper in het ledige doel. Prachtig én verdiend (40' 1-1). Meteen ook de ruststand.

GOED VOOR HET ZELFVERTROUWEN

Met Guillaume Wattyn, Charley Heymans en Timon Wullus in de ploeg moest De Pinte bij het begin van de tweede helft het spel ondergaan. Centrale verdediger Andres Vandenhemel organiseerde zijn defensie prima, Inigo Maselyne bleek een echter kuitenbijter, waardoor de bezoekende aanvallen zonder groot gevaar bleven.

De supporters zagen een beklijvend duel en gingen helemaal door hun dak wanneer aan de 55' een counter van Jong & Vlug door Lukas De Neve dicht bij het doel werd afgewerkt (2-1).

Cédric bleef ook nu heel belangrijk voor de ploeg. Zijn flitsen tilden het elftal hogerop. Op het uur lanceerde hij Pieter wiens voorzet bij Guillaume belandde, evenwel zonder resultaat. Toch mooie aanval. Cé Buyck besloot het dan maar zelf te doen. Bij een grondscherende vrijschop reageerde de bezoekende keeper te laat en de bal vloog tegen de netten (71' 3-1). Enkele minuten later forceerde Elene/Grotenberge een strafschop. Ook daarin speelde het doorzicht van Cédric een rol. Hij wees doelman Robbe de hoek waarin hij de bal mocht verwachten, onze keeper volgde de raad op en met een ferme duik hield hij de bal uit zijn doel.

Guillaume en Charley kwamen dicht bij de 4-1 doch vonden de bezoekende doelman op hun weg.

Met nog vier minuten te gaan werd het plots weer spannend. Het eindoffensief van de tegenstanders werd succesvol afgerond door Glenn Hanssens (86' 3-2). De spanning was van korte duur. De Pintse uitblinkers Cédric Buyck en Benjamin Martens legden onder hun beiden de overwinning vast na een aanval die een hoekschop opleverde. De cornerbal kwam bij Cédric die vanop 20 meter “droog” in doel schoot (89' 4-2).

Ferme competitiestart van de enthousiaste Pintenaars die hen het nodige zelfvertrouwen moet geven om vrijdagavond op Drongen al het goede nog eens over te doen.

DE PLOEG:

Robbe Buys, Julian Vermassen, Victor Matthijs, Andres Vandenhemel, Inigo Maselyne, Robin Coryn, Karel Hellebaut, Benjamin Martens, Cédric Buyck, Ruben Van De Kauter, Lukas De Neve, Pieter Lecompte, Timon Wullus, Guillaume Wattyn, Charlie Heymans.          (Eric Sn)

HIERONDER EEN LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE

https://goo.gl/photos/aiviQJpbWXdmLoWQ6