Wedstrijdverslag eerste beloften tegen Huise/Ouwegem

DE PINTE 4 – HUISE/OUWEGEM 4

Niemand die aan de rust nog een eurocent wilde verwedden op de kansen van de Pintse beloften. Het draaide van geen kanten en de bezoekers profiteerden maximaal van de geboden kansen, waaronder twee strafschoppen. In de tweede helft ging het dan toch een stuk beter en zat er zelfs een overwinning in.

WEGGEGEVEN

Tegen het niet zo goed geklasseerde Huise/Ouwegem leek het een doenbare opdracht te worden voor de Pintenaars. De thuissupporters wisten dan ook niet wat ze zagen toen de bezoekers nog voor het halfuur al 0-3 voorstonden.

Pas warm gelopen was het al bingo. Een aanval op de rechterflank met schot en de bal verdween in de verste hoek van het Pintse doel (5' 0-1). Een klein kwartier later was er na vrijschop een scrimmage voor de muit van Robbe Buys waarbij de scheidsrechter een duw zag in de rug van een van de Huise-aanvallers. Penalty. Timothy Naessens liet de kans niet liggen (19' 0-2). De tussenscore was overdreven, al bleef het wachten tot de eerste gevaarlijke JV-aanval. Dan deed een Pintse verdediger er nog een schepje bovenop. Onnodige haakfout in de “16” en opnieuw strafschop. Nu was het de beurt aan Andreas De Roose om de bal in de netten te jagen (28' 0-3).

Die score viel dik tegen en dan kreeg de ploeg een extra tegenslag te verwerken. Bij een harde botsing bleef verdediger Karel Hellebaut een tijdlang op de grasmat liggen en werd uiteindelijk met de draagberrie afgevoerd naar de kleedkamer. Gelukkig bleek het achteraf nogal mee te vallen.

Coach Timothy De Witte bracht meteen twee nieuwe spelers op het veld: Simon De Caster om Karel te vervangen en Arthur Matthijs als verse aanvaller in de hoop wat meer schwung in de steriele voorlijn te brengen.

De eerste helft werd alsnog besloten met een grote kans voor De Pinte via het duo Cedric De Smet-Benjamin Martens, scoren zat er niet in. Drie doelpunten achterstand aan de rust, dat zag er belabberd uit. Wat doen we, naar huis gaan of toch maar blijven...?

DAN TOCH

De Pintse supporters werden in de tweede helft gelukkig wat meer verwend. Ook Leon Bruyneel kreeg een plaats in het elftal. Vooral Arthur Matthijs had een grote verdienste in de gunstige kentering die er zat aan te komen. Zijn snelheid bleek een extra troef en daarenboven scoorde hij in tien minuten twee doelpunten.

De 1-3 viel reeds vroeg na de herneming (51' 1-3). Het enthousiasme kwam snel in de ploeg en op hoekschop van Ferre Baeten trapte Stephen De Neve in het zijnet. Wat later was het duo Cedric-Arthur dicht bij de 2-3. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Weer Arthur die zich door de bezoekende defensie wrong en beheerst afwerkte (60' 2-3). Huise/Ouwegem reageerde niet waardoor de kansen voor de thuisploeg bleven komen. Thibo Moors kopte nipt over en bij een volgende aanval was het opnieuw raak. Een pegel van Arthur werd door Huise-doelman Van Caester uit doel gebokst waarna een goed gevolgde Benjamin Martens in de rebound voor de gelijkmaker zorgde (72' 3-3). Alhoewel de bezoekers stilaan meer evenwicht afdwongen kwam De Pinte zowaar op voorsprong. Een mooie aanval werd besloten met de perfecte pass van Simon Coene richting Rob Van Den Berghe die zijn wekelijks goaltje maakte (80' 4-3).

De overwinning leek in zicht, doch dat duurde niet lang. Eén minuut na het Pintse doelpunt ging de gelijkmaker van Huise/Ouwegem eerst nipt naast, nog één minuut verder werd het met een kopbal toch 4-4 (82').

Een laat alles-of-niets-offensief van de thuisploeg, met onder meer een puik afstandsschot van Jordy Notterdaeme in hoekschop gebokst, veranderde niets meer aan de score. Iedere ploeg nam één helft voor zijn rekening, dus uiteindelijk wel een juiste eindstand. Arthur en Benjamin werden geselecteerd voor het eerste elftal.

Komende vrijdag staat een bezoek aan het 4de gerangschikte Eine op het programma. Aftrap om 19u.30.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Ferre Baeten, Simon De Caster, Jordy Notterdaeme, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Stephen De Neve, Matisse Busschaert, Karel Hellebaut, Rob Van Den Berghe, Leon Bruyneel, Benjamin Martens, Simon Coene, Cedric De Smet.

STAND IN TWEEDE RESERVEN H:

  1. Wortegem 6 wedstr./16 punten;

  2. Vinkt 5/12;

  3. Melsen 6/12;

  7. De Pinte 4/8;

11. Huise/Ouwegem 5/4.                                                                (EricSn)