Wedstrijdverslag eerste beloften tegen FC Petegem

JV DE PINTE 7 – PETEGEM-a/d-SCHELDE 1

“Super friday” voor de Pintse eerste beloften, die niet alleen hun wedstrijd tegen Petegem-a/d-Schelde met sprekend gemak wonnen maar daarenboven door de nederlaag van Wortegem, tegen Huise/Ouwegem, aan kop van de klassering staan.

WAT EEN START!

Nu eens niet Sparta Petegem, wél FC Petegem die te gast was op Moerkensheide. De Pintenaars startten als favoriet maar dat het zo gemakkelijk zou gaan verraste toch. Het moet gezegd dat coach Timothy De Witte met een sterke ploeg uitpakte (zie spelers onderaan) en het klikte bovendien meteen, met nog voor het einde van het eerste kwartier een geruststellende 3-0-voorsprong voor de rood-witten.

Tom Meulemans opende in de 2' (1-0). Tien minuten later, na voorbereidend werk van Fabrice Vanden Abeele en Otto Rabaey, omspeelde Lukas Penders zijn tegenstander en zijn schot verdween via een Petegemse voet in het doel (11' 2-0). Kort daarop werden de rollen omgekeerd. Nu een pass van Lukas richting Fabrice die de bezoekende doelman op het verkeerde been zette (14' 3-0). Er waren nog mogelijkheden voor Simon Coene en Benjamin Martens.

Petegem kwam wat meer in de match zodat doelman Robbe Buys moest ingrijpen. Eén van de counters was dan toch raak. Van Haetsdaele trapte via de doelpaal de eerredder binnen (25' 3-1). De bezoekende supporters hoopten waarschijnlijk op de terugkeer van hun ploeg, echter al snel werd het 4-1. Na een assist van Otto trof Rob Van Den Berghe raak (26').

Daarmee hadden we het beste van de eerste helft gehad. Pinte-keeper Robbe moest nog eens flink uithalen bij een poging van Van Haetsdaele. Met een ruime voorsprong voor de rood-witten ging men rusten.

MOOI SLOT

Petegem begon de tweede helft met twee doelkansen, zonder afwerking. JV bleek aanvankelijk minder scherp en het was wachten tot het laatste kwartier om meer doelpunten te zien. Op de 74' bediende Benjamin de ingevallen Guillaume Wattyn die de bal in het dak van het doel schoot (5-1). Bijna 6-1 drie minuten later. De ingekomen Cedric De Smet liet de kans liggen. Otto probeerde al de ganse wedstrijd zijn doelpuntje te scoren, in de 85' werd hij beloond voor de moeite. Na hoekschop van Fabrice tikte Otto het leder tegen de netten (6-1). In de slotfase weer prijs. Via Otto en Guillaume kwam de bal bij Benjamin die van dichtbij hard intrapte (87' 7-1).

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Lukas Penders, Rob Van Den Berghe, Leon Bruyneel, Lukas De Neve, Guillaume Wattyn, Cedric De Smet, Benjamin Martens, David Vanden Bogaerde, Karel Hellebaut, Tibo Haeck, Tom Meulemans, Fabrice Vanden Abeele, Simon Coene, Otto Rabaey.

TOP 5 TWEEDE RES. H:

1. De Pinte 12 wedstr./25 punten;

2. Vinkt 12/23;

3. Wortegem 13/23;

4. Machelen 14/20;

5. Volkegem 14/20.                                                                                                      (EricSn)