Wedstrijdverslag beloften tegen Zevergem

DE PINTE 5 – ZEVERGEM 1

Door de winst in de derby tegen Zevergem en het gelijkspel van de dichtste concurrenten Vinkt en Wortegem zijn de Pintse eerste beloften opnieuw leider in hun reeks. De ruime zege van de Pintenaars kreeg slechts gestalte in het laatste halfuur van het duel toen alles lukte. De pas 16-jarige Naïm Langeraert verscheen voor het eerst aan de aftrap bij de beloften. Hij stapte tijdens de winterstop over van de U17 naar de kern. Naïm vierde zijn promotie met een doelpunt.

BEZOEKERS DOEN HET GOED

Aanvankelijk bleek Zevergem, met oud-JV'er Bavo Van Landuyt in de aanval, de betere ploeg. Op de 10' moest Lucas Algoed een bal van de doellijn halen. Pas op het kwartier zagen de supporters een eerste schot op doel van de Pintenaars. Thibo Moors trof het zijnet.

De eerste helft bleef evenwichtig met weinig doelgevaar aan beide kanten. Op de 34' schoot Thibo de eerste kans voor de thuisploeg over. In de 41', toen JV stilaan baas werd, vlamde Sebastien Van Renterghem het leder vlak naast het Zevergemse doel. Twee minuten voor rusten was de match voor Matisse Busschaert voorbij. Hij blesseerde zich en werd vervangen door Ben Achtergaele.

Stand halfweg: 0-0.

SPANNEND TOT LAATSTE KWARTIER

Topschutter Cedric De Smet verscheen in de spits bij De Pinte. De thuisploeg speelde slordig en daarvan profiteerde Zevergem in de 50' om op voorsprong te komen (0-1). De JV'ers hadden het begrepen, zo kon het niet verder!

Vlak voor het uur een mooie rood-witte aanval besloten met een grondscherend schot van Benjamin Martens die de cijfers in evenwicht bracht (59' 1-1). Vijf minuten later opnieuw een knappe Pintse actie, assist van Benjamin en Naïm trof van dichtbij raak (64' 2-1).

De bezoekers gaven zich nog niet verloren. Gelukkig stond er een attente Robbe Buys in het Pintse doel en ook de JV-verdedigers met Leon Bruyneel, Jordy Notterdaeme, Lucas Algoed en David Vanden Bogaerde leverden knap werk. In de 70' leek de 2-2 er toch aan te komen maar de bal ging over. Arthur Matthijs en Naïm hadden ondertussen ook een kans verkeken en bij een prima schot van Thibo Moors tikte Zevergem-doelman De Backer het leder net over. Pinte-coach Timothy De Witte bracht Jordy Haemelinck in.

Het laatste kwartier begaven de bezoekers, meteen kon o.a. Jordy Notterdaeme meer oprukken. De Pinte scoorde nog drie keer. In de 77' mocht Thibo een vrijschop trappen, topschutter Cedric kopte perfect in de hoek (3-1). De 4-1 liet niet lang op zich wachten. Een mooie actie tussen Arthur en Benjamin werd door deze laatste afgerond (82' 4-1). Nummer vijf in de reeks kwam er na voorbereidend werk van Jordy Haemelinck en Cedric, de inlopende Sebastien Van Renterghem maakte het zaakje af (85' 5-1).

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Naïm Langeraert, Sebastien Van Renterghem, Cedric De Smet, Ben Achtergaele, Jordy Haemelinck, Leon Bruyneel, David Vanden Bogaerde, Lucas Algoed, Jordy Notterdaeme, Matisse Busschaert, Benjamin Martens, Thibo Moors, Arthur Matthijs.

LINKERKOLOM TWEEDE RESERVEN H:

1. De Pinte 13 wedstr./28 punten;

2. Vinkt 14/27;

3. Wortegem 15/27;

4. Machelen 16/24;

5. Melsen 22;

6. Volkegem 16/21;

7. Eine 14/20.                                                          (EricSn)