Eerste beloften winnen op Zevergem

ZEVERGEM 2 - DE PINTE 4

De wedstrijd Zevergem - De Pinte is altijd iets speciaals, een derby die al jaren meegaat in onze voetbalgeschiedenis. Vorige week vrijdag bleken ze nog aan amper 8 spelers te geraken voor deze wedstrijd en uit blijk van goeie wil hebben we de wedstrijd toch maar verzet naar deze week op dinsdag. Een wedstrijd die door ons moest gewonnen worden, niet alleen door onze titelambities, maar ook om persoonlijke reden. Voor veel jongens was deze wedstrijd extra speciaal, ofwel hadden ze in een verleden gespeeld bij Zevergem of voetbalde hun beste maten bij de tegenstander.

Goed, ondanks de waarschuwingen begonnen we zwak aan de wedstrijd, zeer zwak zelf. Andreas werd enkele keren in de rug gepakt waardoor ze gevaarlijk konden op zijn links. We gaven makkelijk corners weg, hun 2 en 5 kwamen telkens hoog mee in de aanval waar we het wel moeilijk mee hadden, we konden éénmaal gevaarlijk zijn op de counter door de ruimte die er lag maar Viktor kon niet hard genoeg afdrukken. Het eerste goeie kwartier van Zevergem werd dan ook beloond met een goal, zeker verdiend maar de manier waarop is altijd jammer, een corner die niet snel genoeg wordt weggewerkt en in de kluts wordt de bal binnen geschoten door een voet van Zevergem.

Hierna werden we eindelijk wakker en speelden we goed mee en waren we met momenten de betere ploeg, dit werd dan ook weer beloond via Guillaume Wattyn die op schitterende wijze de 1-1 maakte, een assist is amper te vernoemen want dat zou niet eerlijk zijn naar Guillaume toe. Cedric De Smet, Viktor Van Riet en Siebren Marchant deden de Zevergemse verdediging pijn met hun snelheid, wendbaarheid en inzet, maar dit kon jammer genoeg niet beloond worden met een 2de goal op dat moment. Cedric werd dan ook meerdere malen foutief afgestopt maar de scheidsrechter had het niet gemakkelijk om de derby onder controle te houden.

De gemiste kansen die we kregen kwamen ons duur te staan want na een aanval op links maakte Zevergem de 2-1, op dat moment tegen de gang van het spel in. Dan kwam de thuisploeg terug opzetten, onze duels werden niet gewonnen en Zevergem duwde ons op onze helft. Vlak voor rust maakte we toch nog 2-2 na een cadeautje van Owen Thielemans voor zijn ex-trainer, controle in de 16 en Siebren die goed druk zet, scoort en de ploeg toch nog met een beter gevoel de kleedkamer kon insturen. Ondanks het gelijkspel waren we niet blij met het spel dat we brachten, we werden met momenten voetballend uitgespeeld en de duels waren harder en steviger bij Zevergem. We wisten dat we beter konden.

Hoopvol op beterschap in het begin van de 2de helft, doch die was er jammer genoeg niet. Zevergem bleek eigenlijk de eerste 20 minuten de betere ploeg, maar echte kansen kwamen er niet meer door dankzij goed verdedigend werk van o.a. Lucas Algoed en David Vanden Bogaerde, ze werkten veel weg en zetten de verdediging goed op hun plaats. Verder dan enkele schoten van buiten de 16 kwamen de tegenstanders eigenlijk niet; doelman Robbe Buys met nog een mooie parade maar verder geen rechtstreeks doelgevaar.

Uiteindelijk begonnen de vruchten zich af te werpen van de lange maar broodnodige voorbereiding. We zijn vaak de fysiek betere ploeg en kunnen gemakkelijk 90 min. volhouden, ook de invallers vielen scherp in. Ben kwam voor Ralph in de ploeg, Bram voor Andreas en Lukas voor Cedric. Die laatste invaller leverde ook een prima assist af voor Lucas Algoed die plots aan de tweede zone kwam opduiken als centrale verdediger, hij schoof de bal mooi binnen en op dat moment stond het 2-3. Zeer efficiënt, ook een beetje tegen het spel in maar we wisten dat we nog kansen gingen krijgen.

Na de 2-3 hadden we de wedstrijd redelijk goed in handen, de Zevergemnaars bleven wel drukken maar we kregen veel meer ruimte en betere kansen. Op een snelle tegenprik maakte Andreas Vandekerckhove nog de 2-4 en de wedstrijd was gespeeld. We hadden nog enkele grote kansen die we konden uitspelen maar een 2-5 of 2-6 ging een onterechte uitslag geweest zijn.

Leuke partij en altijd extra leuk als je deze gemeentederby kan afsluiten met winst. 

Man of the match: Lucas Algoed.                                        (JoachimVR)

JV SPEELDE MET:

Robbe Buys, Lucas Algoed, Andreas Vandekerckhove, David Vanden Bogaerde, Gilles Verlinden, Ralph Hulshof, Viktor Van Riet, Arne Van Craen, Guillaume Wattyn, Cedric De Smet, Siebrent Marchant, Maxime Ooghe, Bram Martens, Ben Achtergaele, Lukas Penders.

TOP 5 TWEEDE RESERVEN G:

1. Moortsele 2 wedstr./6 punten;

2. VSV Gent 6;

3. De Pinte 6;

4. St. Muide Gent 3;

5. Melsen 3.